Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ruzie op Instagram leidt tot steekparti­j

-

De broers Bilal en Soufiane B. zitten sinds vorige week in de cel. Ze worden verdacht van een steekparti­j in een pitazaak op de Bredabaan. “Het begon met een ruzie op Instagram”, verklaarde een van hen.

De raadkamer besliste gisteren om de aanhouding van Bilal en Soufiane B. met een maand te verlengen. De broers waren zich vorige week gaan aangeven bij de politie.

Beide mannen zijn betrokken bij een steekparti­j in pitazaak Sfinx op de Bredabaan. Daarbij waren in de nacht van 3 juli verschille­nde mensen betrokken. Slachtoffe­r O.Z. (24) uit Merksem was er het ergst aan toe, hij kreeg negen messteken van Bilal B. en verkeerde een tijdlang in levensgeva­ar.

Ook in het kamp van de broers viel een slachtoffe­r. Shapul S.O. kreeg enkele messteken in zijn arm. Hij ging zich eveneens zelf aanbieden bij de politie, maar betwist dat hij een actieve rol speelde in de vechtparti­j. Een vechtparti­j die volgens de verdachten haar oorsprong had op de sociale media. Bilal B. zou het op Instagram aan de stok gekregen hebben met O.Z. Die nodigde hem vervolgens uit om hun dispuut ‘uit te praten’. Met het gekende gevolg.

“Mijn cliënt zal zijn medewerkin­g aan het onderzoek verlenen”, reageerde meester Sam Vlaminck, die voor Bilal optreedt.

“Het onderzoek zal moeten uitwijzen of mijn cliënt hier slachtoffe­r dan wel dader is”, zei de advocaat van Soufiane B., meester Matthias Leys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium