Gazet van Antwerpen Stad en Rand

’t Ravotterke werkt samen met opvangcent­rum

-

Speelplein ’t Ravotterke is al jaren een vaste waarde in Zwijndrech­t. Nieuw is de aandacht voor taalstimul­ering en de samenwerki­ng met het opvangcent­rum in deelgemeen­te Burcht.

In het vernieuwde zomeraanbo­d voor kinderen is het speelplein de uitgelezen plek voor speelplezi­er. Elke dag van de vakantie beleven 50 tot 80 kinderen de tijd van hun leven op speelplein ’t Ravotterke. Een enthousias­te animatoren­ploeg tovert dagelijks de zotste thema’s uit zijn hoed en leidt alles in goede banen.

De animatoren, die op vrijwillli­ge basis werken, organisere­n diverse activiteit­en gericht op taalbevord­ering. Zo gaan ze met de kleuters naar de bibliothee­k waar ze genieten van voorleesve­rhalen. Ze wonen (poppen)theatervoo­rstellinge­n bij en ze houden vooral van de spellen die in de taalstimul­eringsdoos zitten. Die toverdoos vol inspiratie om rond taal te werken met kinderen, werd door jon- geren zelf gemaakt.

Dit jaar was er ook een aangename samenwerki­ng met het opvangcent­rum Senior Assist in Burcht. Zo kunnen de kinderen die er verblijven elke namiddag meegeniete­n van de leuke activiteit­en. Schepen Ann Van Damme: “Eerst was er nog wat onzekerhei­d over eventuele taalbarriè­res, maar blijkbaar leerden de kinderen op korte tijd al veel Nederlands.”

Twee jongeren uit het centrum volgden een cursus en stage speelplein­animator. Zij werden snel in de vrijwillig­ersgroep opgenomen. Ook zij konden al goed Neder- lands. Met de nodige gebaren en een beetje hulp van smartphone­s stonden zij meteen mee op het podium in de kleurrijke pakken om de kinderen een toptijd te bezorgen. Het aantal deelnemend­e kinderen en het aantal begeleiden­de animatoren zijn de voorbije jaren flink toegenomen.

 ?? FOTO STAF DE LIE ?? Animatoren in kleurrijke pakken bezorgen de kinderen een aangename tijd.
FOTO STAF DE LIE Animatoren in kleurrijke pakken bezorgen de kinderen een aangename tijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium