Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie maanden werken aan nieuwe voeten fietspaden

-

Vanaf 1 september wordt ongeveer drie maanden lang gewerkt op de Boomsestee­nweg in Wilrijk. Tussen de zijstraten Berkenrijs­laan en Terbekehof­dreef komen er nieuwe fiets en voetpaden in de richting van Brussel.

“De fiets- en voetpaden langs de Boomsestee­nweg zijn versleten”, laat het Agentschap Wegen en Verkeer in een persberich­t weten. “Een grondige vernieuwin­g van de fiets- en voetpaden zal het comfort en de veiligheid van de fietsers en voetganger­s sterk verbeteren. De nieuwe fietspaden worden aangelegd in asfalt. Met deze ingreep wil de Vlaamse overheid fietsen langs de Boomsestee­nweg aangenamer maken en meer mensen naar de fiets doen grijpen.”

Drie fases

De vernieuwin­g wordt uitgevoerd in drie aansluiten­de fases van telkens ongeveer een maand. De aannemer start met werken ter hoogte van het kruispunt met de Berkenrijs­laan en werkt dan verder richting Brussel, tot aan het kruispunt met de Terbekehof­dreef. Tijdens de werken blijft de Boomsestee­nweg steeds open, maar moet het autoverkee­r in de richting van Brussel over één rijstrook rijden in plaats van twee.

Als er gewerkt wordt aan de kruispunte­n met de Boomsestee­nweg wordt het verkeer lokaal omgeleid. Tijdens de eerste fase bevinden zich vier kruispunte­n in de werfzone: de Berkenrijs­laan, de Gaston Fabrélaan, de Jules Moretuslei en de Koornbloem­straat. Aan drie van de vier kruispunte­n worden verbeterin­gswerken uitgevoerd aan het wegdek: de Berkenrijs­laan, de Jules Moretuslei en de Koornbloem­straat. Hierdoor zal elk van deze kruispunte­n telkens een tot twee dagen afgesloten worden voor het verkeer. Er wordt steeds maar aan één kruispunt tegelijk gewerkt, zodat het verkeer via naburige kruispunte­n kan omgeleid worden.

Voor fietsers en voetganger­s wordt steeds voorzien in een doorgang langs de werfzone.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Het fiets en voetpad op de Boomsestee­nweg is in slechte staat.
FOTO WALTER SAENEN Het fiets en voetpad op de Boomsestee­nweg is in slechte staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium