Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Slotfeest op Spoor Oost sluit jeugdanima­tie zomervakan­tie af

Jeugddiens­t werkt met partners apart programma uit voor kinderen en tieners

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

De jeugddiens­t van Borgerhout geeft op Spoor Oost een groot slotfeest van de zomervakan­tie. Dat gebeurt in samenwerki­ng met de partners die in juli en augustus mee activiteit­en voor kinderen en jongeren organiseer­den.

Samen met partners Kras, JES, Samen op Straat, Oostnatie, Bahnhof en Buurtsport sluit de jeugddiens­t van Borgerhout de zomer af met een knaller van een slotfeest. Twee maanden lang organiseer­den zij op de site van Spoor Oost tal van activiteit­en voor de kinderen en jongeren uit het district. Nu de vakantie op zijn einde loopt, willen ze nog één keer met zijn allen de bloemetjes buitenzett­en. Dat doen ze met een groot feest op zaterdag 27 augustus.

“De dag wordt opgedeeld in twee”, zegt jeugdwerks­ter Stephanie Sukandar. “Van 13 tot en met 17u organisere­n we van al- les voor de kleinere kinderen. Zo houden we een groot verkleedfe­est, zijn er een circuswork­shop en een workshop vliegeren, kunnen de kinderen boogschiet­en of deelnemen aan een voetbaltoe­rnooi en ga zo maar door.”

Voorbeeldf­unctie

Na 17u is het de beurt aan de jongeren vanaf 14 jaar. “Voor hen hebben we een avondprogr­amma uitgewerkt tot en met 22u”, zegt Ilias El Abdellaoui van Oostnatie. “Er zal bijvoorbee­ld een freerunnin­g-parcours opgesteld staan. Bahnhof zorgt voor Indische fingerfood en andere snacks. Daarnaast komt er een berbertent waar Marokkaans­e koekjes en thee zullen worden geserveerd en waar je hennateken­ingen kunt laten plaatsen.”

De populaire dj El Bacha zorgt voor de muzikale sfeer. En hij is niet de enige. “We hebben ook twee Borgerhout­se jongeren uitgenodig­d voor een muziekoptr­e- den. McYounes en Soufiane Eddyani bekleden een echte voorbeeldf­unctie voor onze jongeren. Zij komen rappen en sluiten daarmee het feest af.”

Het belooft dus een gevulde dag te worden. Hoe het najaar er op Spoor Oost zal uitzien, is nog niet geweten. “We zijn volop bezig het programma in elkaar te puzzelen”, klinkt het. “Maar daarnaast moeten we ook de tijd nemen om de afgelopen periode te evalueren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium