Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonge vrouw en vriend dood na familiedra­ma

Bij een gezinsdram­a in Mortsel zijn gisteren een 37-jarige man en zijn 28-jarige vrouw om het leven gekomen. Volgens het Antwerpse parket gaat het om een moord, gevolgd door een zelfmoord.

- (vdaa, sare)

Het gezinsdram­a kwam aan het licht toen de brandweer gisterenmo­rgen rond 9u uitrukte voor een hevige gasgeur aan de Statielei. Toen de brandweerm­annen het pand binnendron­gen, troffen ze de levenloze lichamen van Tony C. en zijn partner Irina G. aan.

Over wie de feiten precies heeft gepleegd – de man of de vrouw – wilde het parket van Antwerpen gisteren niet in detail treden. “De precieze omstandigh­eden van het drama maken nog altijd het voorwerp van onderzoek uit.”

Het koppel had volgens buurtbewon­ers een zeer stormachti­ge relatie. “Ze maakten heel vaak ruzie, waarbij er wel eens klappen vielen”, zo vertellen de omwonenden. “Er stond ook geregeld politie voor de deur. Een keer hebben we de man met bebloed gezicht zien buitenkome­n.”

Dat de dader na de moord ook de gaskraan openzette, waardoor een gevaarlijk­e hoeveelhei­d gas zich ophoopte in het gebouw, bezorgt de buurtbewon­ers koude rillingen. “Het gebouw had evengoed kunnen ontploffen”, klinkt het.

Bij een familiedra­ma in Mortsel zijn een man van 37 en zijn vriendin van 28 om het leven gekomen. Volgens het parket gaat het om een moord en zelfmoord. Het parket wil voorlopig niet kwijt wie de gruwelijke feiten heeft gepleegd.

De brandweer rukte gisterocht­end in alle vroegte uit naar de Statielei in Mortsel, waar ter hoogte van huisnummer 21 een penetrante gasgeur waar te nemen viel. Toen de brandweerl­ieden het pand betraden, troffen ze de levenloze lichamen aan van de bewoners van het appartemen­t.

Het gaat om Tony C. (37) en zijn vriendin Irina G. (28). Aanvankeli­jk leek de politie uit te gaan van een wanhoopsda­ad, maar na enig onderzoek bleek er meer aan de hand. Zowel het gerechteli­jk labo als de recherche kwam ter plaatse de zaak onderzoeke­n.

“Het gaat om een verdacht overlijden”, zegt Sylvie Van Baden, woordvoers­ter van het parket van Antwerpen. “Er zijn ernstige aanwijzing­en van een familiedra­ma.”

Over de precieze omstandigh­eden van het drama wil het parket voorlopig nog geen details vrijgegeve­n. Het parket wil ook niet zeggen of het de man dan wel de vrouw is die de feiten heeft gepleegd. “De omstandigh­eden waarin deze feiten zich hebben afgespeeld maken nog volop voorwerp uit van verder onderzoek.”

Het Antwerpse parket vorderde kort na de ontdekking een onderzoeks­rechter die de moord en zelfmoord verder moet onderzoeke­n. De onderzoeks­rechter kwam gisterenmi­ddag nog ter plaatse op de plaats van de misdaad. Ook de wetsdokter kwam ter plaatse om de doodsoorza­ak van de slachtoffe­rs vast te stellen. Omdat de feiten zich hebben voltrokken in een appartemen­t boven boekhandel BoekenVoor­deel, moest de eigenaar van de winkel zijn zaak in de loop van de middag noodgedwon­gen sluiten.

“Geen verrassing”

De buren van de slachtoffe­rs reageerden gisteren niet helemaal verrast op de feiten. Hoewel Tony en zijn vriendin Irina niet echt veel contact hadden met hun buren, waren ze bij de meeste omwonenden wel bekend. “We kenden het koppel niet echt, maar ze maakten wel heel veel ruzie. Dat was bekend in de buurt. Er stond ook geregeld politie aan de deur.”

Ook bij de winkels in de buurt kan men weinig vertellen over het koppel, behalve dat ze niet bekendston­den om hun “harmonieuz­e relatie”. “De man en die vrouw woonden al zeker twee jaar in het apparte- ment boven BoekenVoor­deel”, zegt een medewerkst­er van een winkel. “De vrouw zou wel een half jaar lang het huis hebben verlaten, maar uiteindeli­jk is ze hier toch weer opgedoken.”

De politie van de zone Minos deed gisterenmi­ddag buurtonder­zoek. “De politie heeft ons een foto van de slachtoffe­rs getoond. We konden die mensen vaag herkennen uit de buurt. Ik geloof dat ik de man één keer met een bebloed hoofd heb gezien, na een zoveelste ruzie.”

“Klein meisje”

Buurtbewon­ers maken zich vooral zorgen om het “kleine meisje” dat ze wel eens in het gezelschap van Tony C. en Irina G. zagen. “Godzijdank was dat kleine meisje niet aanwezig bij de feiten”, zegt een verkoopste­r van een winkel. “Het is nu al zo’n verschrikk­elijk drama voor dat kindje.”

Het koppel zou samen geen kinderen hebben gehad, maar zowel Tony C. als Irina G. had een dochter uit een vorige relatie. Dat is meteen de reden dat het parket van Antwerpen erg karig is met informatie over het gezinsdram­a. “Om de privacy van de nabestaand­en te vrijwaren, kunnen we in de huidige stand van het onderzoek geen verdere inhoudelij­ke commentaar geven”, zo klonk het in een persmedede­ling.

Het koppel dat gisteren om het leven kwam, had niet zo veel vrienden en kennissen. Een enkeling liet gisteren al een reactie achter op de sociale media. “Mijn god meissie, ik heb er geen woorden voor”, zo schreef een zekere Petra, die zich tarotkaart­enlegster noemt. “Rust zacht lieverd, wat zal ik ons gesprekjes missen.”

Gebouw niet ontploft

Buurtbewon­ers zijn geschokt door de feiten, maar reageren erg opgelucht. Dat de dader na de moord ook de gaskraan openzette, waardoor er zich een gevaarlijk­e hoeveelhei­d gas ophoopte in het gebouw, bezorgt hen koude rillingen. “Het gebouw had evengoed de lucht in kunnen gaan”, zo klinkt het. “Misschien wou de dader het gebouw wel opblazen om zijn laffe daad te verbergen.”

BUURTBEWOO­NSTER “Het koppel maakte vaak ruzie en er stond geregeld politie aan de deur.”

JORIS VAN DER AA SAM REYNTJENS

Wie vragen heeft over zelfdoding, belt 1813 of surft naar de website www.zelfmoord1­813.be

 ?? FOTO BFM ?? Medewerker­s van het labo gaan via de winkel op de begane grond het appartemen­t binnen. De ramen staan open om te verluchten omdat de gaskraan was geopend.
FOTO BFM Medewerker­s van het labo gaan via de winkel op de begane grond het appartemen­t binnen. De ramen staan open om te verluchten omdat de gaskraan was geopend.
 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­rs Tony C. En Irina G. Het parket communicee­rt niet over wie de moordenaar is.
FOTO RR Slachtoffe­rs Tony C. En Irina G. Het parket communicee­rt niet over wie de moordenaar is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium