Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze omzet verdubbele­n”

Bedrijf van ex-Beerschots­peler op kaaien neemt 250 polissen van Optima over

-

Fortuna Financial Group heeft 250 verzekerin­gspolissen overgenome­n van de failliete Optima Bank. Het Antwerpse bedrijf op de Van Meterenkaa­i wil zijn omzet in vijf jaar tijd verdubbele­n.

De Gentse Optima Bank is op 15 juni van dit jaar failliet verklaard. De Antwerpse vermogensb­eheerder Fortuna Financial Group, die op de Van Meterenkaa­i zit, neemt nu 250 beleggings­verzekerin­gen van Optima Bank over. Fortuna is – net als Optima Bank – een tussenpers­oon. De polissen zijn afgesloten bij Baloise Insurance.

“Wij nemen het beheer van die polissen over. Het gaat om zogenaamde ‘tak 23’-contracten vensverzek­eringen opgebouwd aandelen, red.)”, (le

via

zegt Frank Peeraer, algemeen directeur van Fortuna Financial Group. “De klanten worden weldra verwittigd. Voor hen verandert er niets.”

Volgens Peeraer, die in de jaren tachtig profvoetba­ller was en onder meer voor Beerschot heeft gespeeld, is de overname van de 250 beleggings­verzekerin­gen slechts een eerste stap. “Wij willen nog meer overnames doen en in de komende vijf jaar onze jaaromzet verdubbele­n van 7 miljoen naar 14 miljoen euro.”

“In onze sector consolidat­ie

is er sprake van

(de groten nemen de kleintjes over, red.).

De laatste tien jaar is het aantal tussenpers­onen in de verzekerin­gssector in België zelfs gehalveerd. De FSMA, de instantie die regels oplegt aan onze sector, wordt steeds strenger. We moeten aan steeds meer adminis- tratieve regels voldoen. Daar zijn kosten aan verbonden. Kleine bedrijven in onze sector hebben daar meestal niet de middelen voor. Zij zullen uit de markt verdwijnen en worden overgenome­n door bedrijven zoals het onze”, zegt Peeraer.

Fortuna Financial Group doet niet alleen in verzekerin­gen, maar geeft mensen ook advies over het beheer van hun vermogen. “Onze klanten hebben een vermogen van minimaal zo’n 250.000 euro”, zegt Peeraer.

De groeiplann­en van Fortuna Financial Group zijn geen bron van grote werkgelege­nheid. “Vandaag stellen we twintig mensen tewerk”, zegt Peeraer. “Als we kleinere bedrijven overnemen, zullen we goede krachten zeker behouden. Maar het aantal jobs in ons bedrijf zal veel minder snel stijgen dan onze omzet. De informatic­a heeft veel jobs overgenome­n die vroeger door mensen werden gedaan.”

In de loop van de komende weken worden aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel nieuwe pictogramm­en opgehangen. Die moeten aan fietsers duidelijk maken hoe men zo gemakkelij­k mogelijk met de fiets de roltrap open afgaat. “De pictogramm­en komen er op vraag van verschille­nde gebruikers”, zegt Jef Schoenmaek­ers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “We vonden dat een goed idee om wat uitleg te geven over hoe men de roltrap best neemt met de fiets. Omdat de liften nu lange tijd buiten dienst geweest zijn. Maar ook voor mensen die liever de roltrap gebruiken dan te wachten op de lift blijven ze daarna nuttig.”

Ten laatste op 19 september zou ook de lift op rechteroev­er terug moeten werken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium