Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen kinderen meteen een theaterbad geven”

Lotte Pinoy en Sanderijn Helsen starten theaterwer­kplaats

-

Theater is meer dan tekst, meer dan mooi kunnen praten. Met Jong Wild willen we kinderen van 8 tot 12 jaar meteen onderdompe­len in een theaterbad.” Actrices Lotte Pinoy en Sanderijn Helsen vullen met hun nieuwe theaterwer­kplaats een gat in de markt.

Actrices Lotte Pinoy en Sanderijn Helsen zijn allebei gepassione­erd met hun vak bezig. Dat ze Jong Wild een ‘theaterwer­kplaats’ noemen is niet toevallig. Het opzet van hun initiatief – waarvoor ze DE Studio, waar ze zelf hun opleiding volgden, als locatie uitzochten – doet immers in niets aan een ‘school’ denken. “Onze theaterwer­kplaats heeft inderdaad niets van het schoolse en lineaire, wat zo typisch is aan het aanbod Woord van de stedelijke academies”, zegt Sanderijn Helsen. “Bij aanvang is het niet de bedoeling dat de jongeren mooi leren praten en wij zullen zeker niet enkel vanuit tekst werken, maar ook vanuit beweging, beeld, muziek...”

Lotte en Sanderijn zien de praktijk, waar ze nog met beiden voeten instaan, zowel voor de camera als op de planken, als belangrijk­ste voedingsbo­dem voor werkplaats Jong Wild.

Jong Wild start komende zaterdag met twee groepen, eentje van in onze testfase, maar op termijn willen we meer kinderen inschrijve­n en hebben we ook plannen om met tieners te werken. En werkweken organisere­n en grote zaalproduc­ties maken. Maar we beginnen vooral klein en hopen op een reis vol avontuur.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium