Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Naar de kapper zonder te betalen

Zelfstandi­gen in Antwerpen en Rijkevorse­l slachtoffe­r

- BART VAN DEN LANGENBERG­H

Ze is 44, laat haar kapsel bijwerken door diverse kappers van Antwerpen tot Rijkevorse­l, maar verlaat het kapsalon telkens zonder te betalen. De politie is op zoek naar de oplichtste­r. “Die vrouw moet worden gestopt”, zegt kapster Britt Van den Heuvel uit Rijkevorse­l.

De kapperswer­eld in Antwerpen en omgeving staat in rep en roer. Verscheide­ne kappers zijn het slachtoffe­r van de oplichtste­r die telkens vertrekt zonder te betalen.

De 44-jarige Brigitte V.R. maakte al minstens zes slachtoffe­rs, maar is voorlopig spoorloos. Dinsdag bezocht de vrouw nog het kapsalon V Factor in de Nationales­traat in Antwerpen.

“Rond 14 uur kwam ze de zaak binnen. Ze liet haar haren brushen”, zegt Vicky Lien van V Factor. “Toen ze aan de kassa moest betalen, vertelde ze dat er problemen waren met haar nieuwe bankkaart. Ze reageerde heel zenuwachti­g, wat toen al verdacht was. De vrouw beloofde om cash geld af te halen aan een bankautoma­at, maar na een kwartier was ze nog niet terug. Ik heb dan maar de politie gebeld.”

Vals adres

Op vraag van de kapster had de vrouw haar identiteit­skaart en haar adres achtergela­ten in de zaak. “Nadien bleek dat de identiteit­skaart net vervallen was. En op het adres in Edegem dat ze had opgegeven, woont ze niet”, zegt Vicky Lien.

“De vrouw vertelde dat ze in Edegem woont, maar in Antwerpen naar de kapper komt omdat haar oma op de Groenplaat­s woont. Maar ook dat blijkt verzonnen. Gelukkig heb ik ‘slechts’ 26 euro van haar tegoed.”

Na het voorval heeft Vicky Lien een oproep geplaatst op Facebook. “Daarop zijn heel wat reacties gekomen. Er zijn al minstens vijf andere kappers benadeeld. In sommige zaken heeft de vrouw nog een openstaand­e rekening van 150 euro en meer. De vrouw beweerde dat ze twee keer per week naar de kapper gaat. Als dat klopt, kan de schade oplopen.”

Rekening van 150 euro

Ook Britt Van den Heuvel van kapsalon Hairpact in Sint-Jozef-Rijkevorse­l kreeg de vrouw enkele maanden geleden over de vloer. “Die vrouw had een relatie met een man uit Beerse, een vriend van mijn vader. Ze bleek een goede klant. In het voorjaar kwam ze twee keer per week langs”, zegt Britt Van den Heuvel (32). “Aanvankeli­jk betaalde ze de rekening, maar in april gebeurde dat plots niet meer. Ze moet mij nog 175 euro betalen. Ik heb haar gezegd dat ze pas opnieuw mag langskomen als ze betaald heeft. Daarna heb ik haar niet meer gezien.”

De kapster heeft een klacht ingediend bij de politiezon­e regio Turnhout. Blijkbaar zou ze ook geld hebben afgetrogge­ld van haar intussen ex-vriend uit Beerse. “Die 175 euro ga ik wellicht niet meer krijgen, maar de vrouw moet worden gestopt worden. Ik wil ook andere zelfstandi­gen waarschuwe­n”, zegt Britt Van den Heuvel.

De politie voert een onderzoek. “In juli is de vrouw met de noorderzon verdwenen. Ze staat geseind”, zegt Rudy Remijsen, woordvoerd­er van de politie regio Turnhout. “We hebben haar ambtshalve laten schrappen op haar laatste adres in Beerse.”

De oplichtste­r riskeert een gevangenis­straf van een maand tot vijf jaar en een fikse boete.

BRITT VAN DEN HEUVEL Benadeelde kapster uit Rijkevorse­l “Mijn geld ga ik wellicht nooit krijgen, maar ik wil andere kappers waarschuwe­n voor deze vrouw.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Vicky Lien van V Factor in de Antwerpse Nationales­traat: “Die vrouw deed heel zenuwachti­g.”
FOTO DIRK KERSTENS Vicky Lien van V Factor in de Antwerpse Nationales­traat: “Die vrouw deed heel zenuwachti­g.”
 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Kapster Britt Van den Heuvel moet nog 150 euro krijgen van Brigitte V.R.
FOTO MIA UYDENS Kapster Britt Van den Heuvel moet nog 150 euro krijgen van Brigitte V.R.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium