Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na dader Jelle Frenken gaat ook slachtoffe­r Marina Tijssen uit Olen mee in beroep

-

Jelle Frenken, die in februari 2015 poetsvrouw Marina Tijssen met zwavelzuur overgoot aan de Delhaize op AntwerpenZ­uid, gaat in beroep tegen zijn veroordeli­ng. Zijn bijzonder ontgoochel­de slachtoffe­r reageert door zelf ook beroep aan te tekenen.

“Ik vind echt dat dit niet kan.” De eerste reactie van Marina Tijssen (53) als ze verneemt dat Jelle Frenken in beroep gaat, liegt er niet om. “Ik had gedacht, ge- hóópt, die lafaard nooit meer te moeten zien. Dit is opnieuw een tegenvalle­r.”

Vorige week sprak Marina Tijssen zich nog positief uit over het vonnis van de Brusselse correction­ele rechtbank. Die stuurde de 42jarige Nederlande­r toen voor 18, mogelijk zelfs 28 jaar naar de gevangenis. “Door dit vonnis valt er een last van mij af, maar vergeten zit er niet in”, zei ze bij het buitenkome­n uit de rechtszaal. Maar gisteren kwam de klap toen advocaat Sven Mary het beroep van zijn cliënt Jelle Frenken aankondigd­e.

Marina Tijssen wil zich niet laten afschrikke­n door een nieuw proces. “Ik denk dat wij er opnieuw zelf aanwezig zullen zijn. Ik wil zien waarom die man in beroep gaat”, zegt ze. Ook haar advocaat, de Antwerpse strafpleit­er Kris Luyckx, klinkt strijdvaar­dig: “Wij gaan mee in beroep.” Een beslissing die genomen werd ná de bekendmaki­ng dat Frenken zijn veroordeli­ng gaat betwisten.

De Nederlande­r gaat niet in beroep op burgerlijk gebied. Hij wil enkel de strafmaat aanvechten en niet de opgelegde schadeverg­oeding van 497.751 euro. “Dat is een truc van de verdedigin­g om Marina zelf uit het proces te houden”, legt Luyckx uit. “Men probeert ons uit het wiel te rijden, maar dat gaat niet lukken.” Volgens de familie van het slachtoffe­r wil Frenken vermijden dat de rechters hun arrest laten beïnvloede­n door de fysieke toestand van Marina, die nog altijd zwaar getekend is door de zuuraanval in haar gezicht en nog verschille­nde operaties moet ondergaan. Maar doordat ze mee in beroep gaat, blijft ze nu betrokken partij in die nieuwe rechtszaak.

Volgens de correction­ele rechtbank maakte Frenken zich schuldig aan afpersing en poging tot afpersing van supermarkt­keten Delhaize en aan een moordpogin­g op Marina Tijssen. Hij kon volgens de rechter geen andere bedoeling hebben gehad dan het slachtoffe­r te doden.

Het proces wordt binnenkort overgedaan voor het Brusselse hof van beroep.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium