Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Naar Wilrijk? Daar

Deurne Leden van skiclub Zondal verbijster­d over verdwijnen piste

-

Normaal gezien zijn de woensdagna­middagen bij skiclub Zondal heel gemoedelij­k. Gisteren was dat allesbehal­ve het geval. Het verdwijnen van de Deurnese skipiste voor een zwembad houdt de leden van de club in de ban. “Het is ronduit schandalig”, klinkt het.

De Deurnese skiclub Zondal telt 630 leden. Het is dan ook niet verwonderl­ijk dat de telefoon van voorzitter Remi Van Dun deze week roodgloeie­nd staat. “Iedereen is verbijster­d. Schandalig, noemen ze het. Er zijn geen andere woorden voor”, zegt Van Dun. Vorige week werd bekendgema­akt dat skipiste Zondal in juni 2017 wordt afgebroken en moet plaatsmake­n voor een zwembad. Plopsaland zou interesse hebben om er een waterpretp­ark te realiseren.

Hoewel er bij het horen van het nieuws volgens de lesgevers heel wat tranen zijn gevloeid, gingen ze deze week toch door met de lessen. Op woensdag volgt ook Koen Hufkens les. Skiclub Zondal telt zeventig leden met een visuele beperking. “Ik kom iedere week zelfstandi­g met het openbaar vervoer van Merksem naar Deurne om te skiën. Onze club wordt nu na het verdwijnen van deze piste doorverwez­en naar Aspen, een skipiste in Wilrijk. Daar stopt geen tram voor de deur zoals hier in Deurne, dus zou ik beroep moeten doen op iemand om mij te brengen.”

Voor Koen betekent club Zondal veel meer dan skiën alleen. “Voor veel blinden en slechtzien­den is

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium