Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stopt geen tram voor de deur”

-

kunnen doen. Hier skiet Koen volledig zelfstandi­g en vrij, hij kent de piste ook vanbuiten.”

“Als de club verdwijnt, is het simpel. Dan moet ik stoppen met skien”, besluit een emotionele Koen.

Ook op de piste woensdag: Thomas Maeyer (10) met zijn lesgever John Arnouts, die er al 15 jaar lang skiles geeft. Thomas stond zeven jaar geleden al voor het eerst op de piste in Deurne. Hij hoorde het nieuws gisteren. “Ik oefen hier ieder jaar een paar keer op mijn skitechnie­k voor we op skivakanti­e vertrekken. Dan kan plan tes.”

Ook voor lesgever John sloeg het nieuws in als een bom. “Er zijn al genoeg zwembaden, een skipiste is uniek. Dat de piste plaats zou moeten maken voor een waterpretp­ark van Studio 100 is een laffe beslissing die boven ons hoofd werd gemaakt.” ik daarna makkelijke­r mijn

trekken op de sneeuwpis-

De leden, leerkracht­en en het bestuur van de club hopen nu nog het seizoen van de club te kunnen afronden tot eind juni volgend jaar en de geplande sluiting eind dit jaar uit te stellen. Op de Deur- nese districtsr­aad van vanavond staan verschille­nde interpella­ties over skipiste Zondal op de agen- da. “Op het fractie-overleg waren we het eens dat er een sociaal begeleidin­gsplan moet komen voor skiclub Zondal”, zegt districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA).

“We vragen het stadsbestu­ur om skiclub Zondal de mogelijkhe­id te geven het seizoen uit te doen, zodat ze ook de engagement­en die ze zijn aangegaan met verschille­nde vereniging­en, kunnen respectere­n. Inhoudelij­k kunnen we ons niet uitspreken, want we hebben niet alle elementen. We weten ook niet wie of wat er gaat komen, want er is nog geen marktbevra­ging geweest.”

Momenteel gaat er ook een petitie rond bij de sympathisa­nten van de club. “Maandag geven we ze samen af op het stadhuis”, klinkt het hoopvol bij de club. REBECCA VAN REMOORTERE, JAN STASSIJNS

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium