Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fietsen en boeken? Kunnen perfect samen”

Fietsen De Geus en ’t Stad Leest openen samen winkel in Nieuwe Gaanderij

-

Boekenwink­el ’t Stad Leest in de Steenhouwe­rsvest gaat vanaf begin november een samenwerki­ng aan met Fietsen De Geus op de Marnixplaa­ts. Twee maanden lang brengen ze boeken en fietsen samen onder één dak.

Galerij De Nieuwe Gaanderij aan de Huidevette­rsstraat wordt vanaf vijf november het decor voor LTD, een pop-upshop van Fietsen De Geus en ’t Stad Leest. “Zelf noemen we het niet graag een pop-upshop. De nieuwe winkel blijft maar twee maanden open, maar we doen er wel alles aan om er een concept van te maken dat tot in de puntjes is uitgewerkt”, zegt Wouter Cajot van ’t Stad Leest.

Dat boeken en fietsen perfect samengaan vinden de twee zaakvoerde­rs al langer. “We zijn klant bij elkaar. Vaak komen klanten van ’t Stad Leest ook met de fiets naar de winkel en komen klanten van De Geus over de vloer met een tas van ’t Stad Leest.”

Toch is het volgens Thomas Vanderhoyd­onck vooral de passie voor het vak die de twee mannen samenbreng­t. “We zijn beiden ondernemer­s met een passie voor onze producten, daarin hebben we elkaar gevonden. We geloven ook nog steeds in de fysieke winkel en trekken bewust niet de kaart van de webshop.”

De tijdelijke zaak LTD staat voor Limited. Het moet dan ook een shop worden met exclusieve producten en beperkte oplages. “Zo stelden we een exclusieve fiets samen van het merk TokyoBike in het thema van de leuze van ’t Stad Leest: Het Londense merk Brooks ontwierp een zadel voor de fiets. In totaal worden er maar dertig exemplaren gemaakt. De prijs voor zo’n fiets ligt rond de duizend euro.”

In Books We Trust.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium