Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn geen feministis­ch clubje”

Vlaamse versie TEDxWomen verhuist voor derde editie naar Boerentore­n

-

Tthema’s die de hedendaags­e vrouw boeien, en sterke en inspireren­de sprekers die hun verhaal komen doen. Dat is waar de Antwerpse versie van de TEDxWomenc­onferentie om draait.

In de Antwerpse Boerentore­n komen volgende week vrijdag, 28 oktober, 333 toehoorder­s bijeen voor de jaarlijkse TEDxWomenF­landers-conferenti­e, een vrouwelijk­e en Vlaamse variant op de populaire TED-bijeenkoms­ten die interessan­te sprekers op het vlak van technologi­e, design en entertainm­ent een wereldwijd forum bieden.

Het waren drie Antwerpse dames - Vanessa Nicolaï, Carolina Tafalla en Ellen Wezenbeek - die het vrouwelijk concept drie jaar geleden voor het eerst in een Vlaams jasje staken. De vorige bijeenkoms­ten van TEDxWomenF­landers gingen door in het historisch­e Huis Happaert maar omdat die conferenti­es snel waren uitverkoch­t, besloten de organisato­ren het deze keer grootschal­iger aan te pakken. “We engageerde­n enkele nieuwe vrijwillig­ers en vonden onderdak bij het project Start-It van KBC op de derde verdieping van de KBC-toren”, zegt communicat­ieverantwo­ordelijke Ellen Wezenbeek. “Daar nodigen we symbolisch 333 geïnteress­eerden uit voor onze derde editie, met als thema ‘It's About Time’.”

De organisato­ren stelden

een avondvulle­nd programma samen met een voorafgaan­d diner en een netwerkmom­ent. De conferenti­e bestaat uit twee luiken. “Via een livestream volgen de aanwezigen de internatio­nale TEDxWomen-bijeenkoms­t in San Francisco, maar voor en tussen die uitzending staan een aantal interessan­te Vlaamse sprekers en muzikale intermezzo’s op het programma.”

Medeorgani­sator Ellen Wezenbeek benadrukt dat TEDxWomenF­landers niet alleen open staat voor vrouwen. “We zijn geen feministis­ch

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium