Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VANDAAG 21.05U

-

Genk staat voor een aartsmoeil­ijke thuismatch tegen Athletic Bilbao. Het rekent op zijn Spaanse gids Alejandro Pozuelo, dit seizoen al goed voor elf (!) assists en volgens trainer Maes een echte patron in wording.

Wie anders dan de 25-jarige spelmaker mocht gisteren vooruitbli­kken – ook op de Baskische radio. “Uiteraard is het voor mij een speciale wedstrijd”, zegt Pozuelo. “Ik heb goeie herinnerin­gen aan Bilbao. Met Betis ging ik er ooit met 3-5 winnen

Maar het wordt een moeilijke klus straks. Bilbao heeft een ervaren ploeg en speelt met veel enthousias­me. We kunnen ons wel optrekken aan onze 3-1-zege tegen Sassuolo. Bilbao staat in de top 5 in Spanje maar Sassuolo stond ook in de top 5 in Italië. We zijn niet kansloos.”

Een meevaller: met De Marcos en Beñat mist Bilbao twee sterkhoude­rs. “Het is goed dat Beñat er niet bij is, het is een topmiddenv­elder, die op elk moment een match kan beslissen.”

2012,

red.).

(zesde eigenlijk, red.),

(in

Die laatste zin had ook over zichzelf kunnen gaan. Genk rekent straks op Pozuelo voor een vleugje genialitei­t en een beslissend­e actie. “Zijn statistiek­en worden steeds beter, wordt alsmaar belangrijk­er voor het elftal”, zei Peter Maes op de persconfer­entie. “Hij moet de ploeg nu ook durven dragen. Ook al is er een taalbarriè­re, hij heeft alle kwaliteite­n om de patron te worden, om anderen voor hem te laten werken. Om meer te scoren ook. Van nature is hij een dienende speler, die zelfs in de grote baklijn eerder een pass geeft dan zelf trapt. Maar scoren is een drug: als het wat vaker lukt, gaat hij misschien ook vaker zijn eigen kans gaan.”

Hoe Pozuelo er zelf over denkt? “De trainer heeft gelijk. Ik moet vaker schieten. Maar ik ben nu eenmaal gelukkig als ik iemand anders een doelpunt kan schenken. Ik wil wel meer scoren, maar het team komt bij mij altijd op de eerste plaats.”

Pozo

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium