Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michiel Jaeken werkt in alle stilte verder aan comeback en blijft hopen op contract

-

Terwijl de Great Old nog steeds aan het bekomen is van een turbulente week, revalideer­t de jonge Michiel Jaeken in stilte rustig verder. De exverdedig­er van Dessel Sport blijft werken aan zijn comeback in de hoop om zo alsnog een contract te versieren.

Jaeken vertoeft al sinds de zomer op de Bosuil. Na zijn goede seizoen bij Dessel, was hij eind vorig seizoen in beeld gekomen van de Antwerpsco­uts. De speler geraakte er snel uit met de Great Old, maar net op het moment dat Jaeken een contract zou tekenen bij roodwit, sloeg het noodlot toe. In een van zijn laatste wedstrijde­n met Dessel, in Tubeke, scheurde de linksachte­r de kruisbande­n van de linkerknie. Een operatie en een revalidati­e van zes maanden waren het harde ver- dict. Het contract ging niet door, maar Jaeken mocht wel nog revalidere­n op de Bosuil. “Antwerp heeft mij nooit laten vallen en daar ben ik de club dankbaar voor. Na Nieuwjaar hoop ik helemaal fit te zijn. Ik kon in Dessel blijven en meer verdienen, maar ik koos voor de Antwerpse beloftes van Patrick Decuyper. Tijdens de winterstop zitten we normaal gezien aan tafel en hopelijk zal ik me dan snel kunnen tonen.”

Dat het Jaeken menens is, blijkt uit het feit dat hij zijn studies even heeft gezet. “Ik heb er twee jaar Personeels­werk aan de Karel de Grote-Hogeschool opzitten, maar zet nu alles even op het voetbal, hoewel mijn ouders toch graag zouden hebben dat ik afstudeer. Gelijk hebben ze, al hoop ik toch vooral terug eerst voetbal-

on hold ler worden. Als het nog misloopt, zal ik later ook nog wel een diploma kunnen halen.”

En dus concentree­rt de linksachte­r zich voorlopig vooral op zijn revalidati­e.

“Het is soms zwaar, ik onderga drie uur intensieve kine per dag. Op de tribune zitten is best frustreren­d. Een keer per week trek ik naar de Bosuil voor mijn integratie binnen de groep. Hoe sneller ik vooruit ga, hoe meer ik naar Antwerp kom. Voorlopig lukt dat aardig. Al die ervaren jongens zijn erg vriendelij­k, ik sta dan ook te popelen om hen en de club te laten zien dat ik ook dit niveau waard ben. Wat ik van de trainerswi­ssel vind? Ik heb Vanderbies­t niet echt goed gekend, maar als de resultaten niet naar wens zijn, is de coach meestal de dupe.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium