Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jonas en Niels Foerts spelen met dubbele licentie bij zowel Red Vic als Brussels

-

Gisteravon­d speelden ze nog Europees met Brussels tegen het Franse Chalon, vanavond moeten ze met Red Vic al opnieuw aan de bak op Aalstar B. De broertjes Jonas en Niels Foerts kennen drukke tijden.

“Met een dubbele licentie spelen we inderdaad voor beide clubs”, zegt Jonas, met zijn 20 jaar de oudste van de twee broers. “Op vraag van Red Vic kwamen we in het tussenseiz­oen terug naar Wilrijk. Ons vader is er coach en uiteraard speelde dat mee. We hebben allebei een profcontra­ct in Brussel, alles gebeurt in onderling overleg. Al moeten we normaal gezien bijna alle matchen met Red Vic kunnen spelen. Papa heeft ook geregeld telefonisc­h contact met de coach van Brussels, Serge Crèvecoeur. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik mijn vader als coach heb. Toen we begonnen te basketten en later ook bij de kadetten, was dat al het geval. Uiteraard heeft dat voordelen. De communicat­ie verloopt heel vlot en hij kent ons als geen ander. Hij ziet het ook wanneer we bijvoorbee­ld even rust nodig hebben. Ook thuis draait zo alles rond basketbal.”

Ondanks de gemiste start

Vic

staat

voorlopig

zesde,

(Red red.), mikt Foerts nog steeds op de titel. “We blijven erin geloven en hebben ook een goed uitgebalan­ceerde ploeg.”

Zelf hoopt hij op termijn een vaste waarde in eerste klasse te wor- den. Foerts: “Uiteraard is dat mijn ambitie. Al wil dat niet zeggen dat ik me niet meer kan opladen voor de matchen met Red Vic. Onze ambitie om te promoveren maakt veel goed. Het is de bedoeling om in dit overgangsj­aar zo veel mogelijk minuten te pakken en me te bewijzen in eerste klasse. In Wilrijk kan ik dan mijn matchritme hoog houden, een ideale combinatie.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium