Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nick Cap leidt Sobabee naar derde zege op rij

-

Met een nul op vier miste Sobabee nog zijn start. Maar ondertusse­n lijken de Zwijndrech­tenaars toch alweer op kruissnelh­eid. Op Fellows Ekeren B pakten ze al hun derde overwinnin­g op rij. Nick Cap leidde zijn team opnieuw als topscorer naar de overwinnin­g.

“Ekeren is nochtans een van de moeilijkst­e verplaatsi­ngen”, vertelt Cap. “Vorig seizoen speelde we nog samen nog in eerste provincial­e en zijn we ook bij hen gaan winnen. We wisten dus waaraan we ons konden verwachten en hebben ons goed voorbereid op hun sterke punten. We hebben de match gecontrole­erd en in de laatste vier minuten hadden we altijd een voorsprong van een zevental punten. In de slotminuut pakten we nog twee steals en kwamen zij niet meer tot scoren.”

Nick Cap hoort bij de topscorers van de reeks. Op Ekeren B was hij opnieuw goed voor zestien punten. “Toch was ik niet zo tevreden over mijn match. In het laatste kwart maakte ik de klik om vanuit een goede verdedigin­g makkelijke­r tot fastbreaks te komen. Assistent-coach Ken Muys maakte mij er ook attent op dat tegenstand­ers zich meer op mij focussen en dat ik dus slimmer moet spelen door mijn ploegmaten meer te betrekken. Ik krijg veel vertrouwen van de coach en voel het vertrouwen van de ploegmaten.”

Met de nieuwe zege klimt Sobabee stilaan op in het klassement. “We bengelden even onderaan, maar speelden toen ook tegen topploegen als Hasselt B en Sint-Truiden. Het was gewoon wachten op die eerste zege en nu tellen we er al drie. Dit weekend krijgen we met Okido opnieuw een haalbare tegenstand­er op bezoek. Het zal een harde match worden. Met ons potentieel moeten we hen de baas kunnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium