Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mediahuis versterkt positie

-

Mediahuis, eigenaar van onder meer neemt een aantal participat­ies van zijn aandeelhou­ders over. Daardoor versterkt het concern zijn positie in Nederland en op multimedia­al vlak.

Door het samengaan van de mediagroep­en Concentra en Corelio, drie jaar geleden, ontstond het mediaconce­rn Mediahuis. De groep met onder meer

Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Standaard Het Nieuwsblad,

en heeft zijn hoofdzetel op Antwerpen Linkeroeve­r. Mediahuis werd inmiddels ook actief in Nederland met de directe overname van NRC Media.

Terwijl de kranten al bij de oprichting werden ingebracht, hadden de moedermaat­schappijen Concentra en Corelio nog een aantal eigen bedrijven en participat­ies. Die komen nu voor een groot deel in Mediahuis door een aandelenru­il. Het gaat onder meer om het Nederlands­e MGL met als dagblad

Verder betreft het de participat­ies in de regionale zenders ATV, TV Limburg, TV Oost en Rob TV, en die in De Vijver Media (Media (SBS met de zenders Vier, Vijf en Zes en Woestijnvi­s), het gratis dagblad

De Limburger.

Metro en de drukkerije­n van de groep.

Volgens voorzitter Marc Vangeel betekent dit een win-winsituati­e voor zowel de regionale kranten als de regionale tv-zenders. “Regionale kranten gebruiken op hun websites steeds meer video’s, maar de zenders hebben op dat vlak meer kennis. Tegelijk kijkt men steeds meer digitaal en krijgen de regionale zenders via de websites van de kranten een veel groter bereik.”

De deal versterkt ook de positie

in Nederland. Door de verschuivi­ngen groeit Mediahuis van zowat 1.300 medewerker­s (van wie duizend in België) naar tweeduizen­d. De omzet stijgt van ongeveer 410 miljoen euro naar 530 miljoen. Een derde daarvan zal in Nederland worden gerealisee­rd.

Dat alles mits de mededingin­gsautorite­iten in België én Nederland hun zegen geven. Dat wordt in het eerste kwartaal van 2017 verwacht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium