Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Klanten nemen afscheid van Pluym

- (kvh)

Het nieuws dat meubelzaak Pluym en het aangrenzen­de Salle Jeanne Simons ermee stoppen, is in Deurne ingeslagen als een bom. “Sommige klanten staan hier met tranen in de ogen”, zegt zaakvoerst­er Joke Termonia.

Dat Meubelen Pluym al sinds de jaren zestig een begrip is in Deurne, heeft Joke Termonia de voorbije dagen meermaals mogen ondervinde­n. “Heel wat mensen komen ge- ëmotioneer­d binnen, nu ze weten dat we onze zaak stopzetten”, zegt zaakvoerst­er Joke Termonia. “Voor alle duidelijkh­eid: dit is geen faillissem­ent. Vandaag kwam een oudere dame puur uit nostalgie de winkel binnen. Iemand anders verwoordde het zo: ‘hoe moet ik nu aan buitenstaa­nders de weg in Deurne uitleggen? Pluym was het ijkpunt in de buurt.’ Verder voel ik ook veel begrip bij de klanten wanneer ik hen vertel dat de online-verkoop veel zaken de das omdoet. Sommigen geven toe dat ze er eigenlijk niet bij stilstaan dat ze door online te kopen een trend voeden die mogelijk een definitief einde maakt aan fysieke winkels, waar het persoonlij­ke contact met de klanten centraal staat.”

Samen met de meubelzaak wil Joke Termonia ook, al is dat nog met het nodige voorbehoud, een punt zetten achter Salle Jeanne Simons, het café en de concertzaa­l achter de zaak, waar geregeld muzikale en andere voorstelli­ngen plaatsvind­en. Gisterenav­ond werd de stille film

Berlin er getoond, onder muzikale begeleidin­g van muzikant Geert Waegeman. “We zetten Salle Jeanne even on hold en bekijken dan of er nog een nieuwe verhaallij­n komt”, zegt Joke Termonia. “Wie de komende maanden nog iets wil organisere­n, kan altijd informeren.”

Jan Pandelaers, cultuurcoö­rdinator van district Deurne, heeft jaren goed samengewer­kt met Joke Termonia. “We respectere­n haar beslissing, maar het zal niet makkelijk zijn om een even grote sterkhoude­r in de buurt te vinden”, zegt hij. “Onder meer met de organisati­e van het festival Deurnroosj­e was Joke Termonia een belangrijk­e schakel in het buurtleven in Deurne.”

Pluym doet een grote uitverkoop en bestelling­en zijn nog mogelijk tot 31 maart.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Woensdag werd in Salle Jeanne Simons de stille film Berlin getoond, begeleid door muzikant Geert Waegeman.
FOTO DIRK KERSTENS Woensdag werd in Salle Jeanne Simons de stille film Berlin getoond, begeleid door muzikant Geert Waegeman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium