Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE 11E

-

Anderlecht verloor op Club Brugge voor het eerst dit seizoen buitenshui­s en is weer leider af. Maar het was vooral de prestatie die ondermaats was. De ploeg hing als los zand aan elkaar en René Weiler kreeg er dit keer geen lijn in. De coach bewees al zijn impact op RSCA, maar nu rendeerde het geschuif niet. Al was er ook minstens één geldig excuus voor de onmacht.

Typerend: toen Anderlecht toch eens een kans afdwong, knalden Acheampong en Hanni op elkaar en rolde de bal lullig buiten. Paars-wit was even de weg kwijt.

Toen René Weiler na de nederlaag voor de camera’s werd geïnterpel­leerd, begon hij vrijwel meteen over vermoeidhe­id. Club had dinsdag Champions League gespeeld, Anderlecht donderdag Europa League in Mainz. Elke inspanning­sfysioloog ziet 48 uur minder rust als een nadeel en de Brusselaar­s konden het precies niet opbrengen om tegenaanva­llen op te zetten.

Opvallend: voor de geschreven media wilde Weiler de nadruk niet meer op dat thema leggen. “Ik zoek geen excuses”, stelde hij. “We waren niet superfris na de reis, maar dat hoort erbij.”

De spelers verwezen er wel subtiel naar, maar wilden die toer ook niet echt opgaan. “Het maakt niet uit of je één of twee dagen ervoor nog een match gespeeld hebt”, zei Bram Nuytinck. “Frisheid zit in je hoofd.”

Toch klonk het bij Hanni dat Mainz nog in de benen zat. Dan rijst de vraag natuurlijk waarom Weiler in Brugge met exact dezelfde elf begon als in Duitsland.Eén of twee wissels hadden misschien toch voor een nieuwe schwung kunnen zorgen? Probleem is dat de trainer erg veeleisend is. Zo brengen Badji, Harbaoui, Bruno en Capel (nog) niet wat hij echt verwacht. En wat gezegd van Obradovic? Spajic was niet eens fit, maar verdrong Obra wel weer naar de tribune.

“Jullie hebben makkelijk spreken over rotatie”, vervolgde de coach. “Ik heb aan wissels gedacht, maar probeer altijd het beste team op te stellen om punten te pakken.”

Akkoord, maar het spelsystee­m rendeerde ook niet. Net als tegen Mainz koos de coach voor drie verdediger­s, met de linksvoeti­ge Deschacht aan de rechterzij­de en de 18-jarige So-

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium