Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JUPILER PRO LEAGUE 11E

-

Een nochtans vertimmerd Standard trakteerde een moedeloos WaaslandBe­veren een forfaitsco­re. “Geen grinta, geen organisati­e, aan de rust had ik er elf kunnen wisselen”, zuchtte Stijn Vreven. Vorige week tegen Eupen voelde hij zich virtueel ontslagen, gisteren niet. Want het staat niet in de marstabel van Beveren om iets te oogsten in Luik. “Maar donderdag tegen Moeskroen is het op leven en dood.”

op

“We zijn vandaag gewoon overklast” aldus Vreven. “Standard was veel te sterk. En wij hebben niet verdedigd. Veel goals van Standard waren zelfs geen uitgespeel­de kansen. Een bal van 60 meter in de rug, die penalty. Als je dat doet, als je je presenteer­t als een gewond dier, dan word je gewoon afgemaakt door een topploeg als Standard. Ik ben anderhalf jaar coach van Beveren. Ik zeg het van in het begin: als wij niet als een collectief spelen, zijn we maar een zeer gewoon ploegske.”

De ref keurde eerst nog twee goals van Orlando Sa af. Twee keer wegens buitenspel. Terecht. Maar na een kwartier kwam Standard toch 1-0 voor. Een sterke solo van Raman bekroond met een efficiënt schot. Dat niet onstopbaar leek. Het was geen zwabberbal en het schot ketste niet af. Maar Köteles stond erbij en keek ernaar. De houding van het gros van de Waaslander­s gisteravon­d.

Raman dikte in de tweede helft zijn persoonlij­k score nog aan na een geniale steekpass van Belfodil: de Gentenaar schoot de 4-0 voorlangs binnen. Raman opereerde gisteren op de flank in vervanging van de geblesseer­de Dossevi, een rol die hem veel beter ligt dan die van diepe spits..Raman deelde gisteren de Oscar van de match met Orlanda Sa. Want na zijn twee afgekeurde goals scoorde Sa ook nog twee toegekende goals. Even voor het halfuur werkte hij een heerlijke voorzet van Junior Edmilson, die halfuur, werd door ref Van Driessche herroepen na advies via het oortje. Gelukkig, want Raman had de bal pal in het aangezicht van Gano geschoten, het was absoluut geen handspel. In de tweede helft was het wel een fout op Emond, die in de rust Sa was komen vervangen. Trebel had de empathie om Emond de elfmeter zelf te laten binnenschi­eten. Een deugddoend­e revanche voor Emond, die op een bepaald moment naar de B-kern was verwezen. En dan scoren tegen je ex-club, dat moet deugd doen.

Een ex-club die onpeilbaar diep zit. Door de winst van Eupen zelfs weer laatste staat. Stijn Vreven gaf vorige week aan dat hij zich virtueel ontslagen voelde toen ze achter stonden tegen Eupen. Voelt hij zich nu in de steek gelaten door zijn spelers? “Vier dagen geleden hebben die jongens gespeeld voor hun trainer, dan ga ik ze nu niet veroordele­n. Ik neem de volle verantwoor­delijkheid. Maar het was een wake-up call, donderdag moet alles anders.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium