Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PROXIMUS LEAGUE 12E

-

Antwerp heeft zijn start onder het nieuwe coachende duo David Gevaert John Bico meteen gemist. De Great Old, dat bijna niets creëerde, leek in Lommel zelfs op een zuur verlies af te stevenen, maar Mamoutou N’Diaye redde nog een beetje de meubelen. T1 David Gevaert en sportief manager John Bico beseffen dat er ook onder hun bewind nog heel wat werk aan de winkel is. “Het was zeer matig.”

Voor de rust lieten Lommel en Antwerp al weinig zien, en ook na de koffie bleef het koukleumen aan de Gestelsedi­jk. Ja, wel een goaltje van Lommel kort na de rust. Maar de Limburgers schoten zichzelf in de voet - ze lieten de 2-0 én de 3-0 liggen - waarna Antwerp op hoekschop nog langszij kon komen.

Haast geen kansen, weinig creativi- teit en een goal. Ziedaar de samenvatti­ng van het eerste ‘schouwspel’ onder het trainersdu­o David Gevaert - John Bico. Gevaert liep met een pruillip rond, Bico behield nog een beetje zijn glimlach, al riepen de Antwerpsup­porters meermaals “Bico buiten”. Het raakte hem niet. Al besefte de Franse Kameroener dat Antwerp nog veel werk heeft. “Klopt, maar de juiste spirit is er wel”, zei Bico, die in de catacomben de wedstrijd analyseerd­e met Antwerpbaa­s Patrick Decuyper. “Het was een verdiend punt, want ik zag inspanning­en. En dat goaltje van Lommel? Tja, een fout van ons. Maar we hebben de schouders niet laten hangen. Dat er te weinig voetballen­d niveau was? Dit is tweede klasse, hé. En ik zag de zin om te winnen. Het resultaat, dat is wat anders. Maar nogmaals: het engagement was er”, wist Bico, die Hairemans, Dequevy en Vansteenki­ste zomaar in de tribune zette.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium