Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorzitter Yves Kerckhofs blikt met goed gevoel terug op 50ste editie

-

Het vijftigste internatio­nale tornooi van Royal Antwerp Badmintonc­lub werd een succes over de ganse lijn. Een mooi aantal supporters, tal van spannende finales en plaatselij­ke spelers die enkele mooie resultaten konden voorleggen.

“Het gevoel is positief”, steekt voorzitter Kerckhofs van wal na afloop van het tornooi. “Ten eerste omdat we opnieuw een groot deelnemers­aantal over de vloer kregen en er wel wat spannende wedstrijde­n werden gespeeld. Ten tweede omdat er in heel wat reeksen - zowel in enkel als in dubbelspel - toch wel een meer dan behoorlijk niveau werd gehaald, maar ook omdat de spelers en speelsters van de club het meer dan behoorlijk hebben gedaan.

In de lagere reeksen raakten wel wat clubspeler­s tot in de kwart- of halve finales. Het orgelpunt was de zege van het duo De Cauwer - Schnabel bij het mannen dubbel in de B1-klasse. Zij wonnen in de halve finales van het als eerste geklasseer­de duo Vandeurzen - Vandeurzen, om dan in de finale afstand te nemen van tweede reekshoofd­en Maes - van de Vliet. Toch wel een sterke prestatie. Ook de kwartfinal­e van het duo Van Dijck - Roeymans in de A-klasse schat ik zeer hoog in.”

Over de andere resultaten in de A-reeks was de RABC-voorzitter lichtjes teleurgest­eld, al relativeer­de hij wel snel.

“Heel wat van onze spelers - speelsters kwamen in die eerste en/of tweede ronde oog in oog te staan met latere winnaars of als eerste geplaatste reekshoofd­en. Dan kan je niet direct verwachten dat de halve finales, laat staan finales, er aan de lopende band komen. Al waren sommigen dicht bij een stunt.”

De grootste verrassing van de dag kwam er bij het dubbel gemengd niveau A, waar het duo Gaspard - Devooght verrassend met 1-2 de duimen moest leggen voor Lenaerts - Van Buyten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium