Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schoenen met lichtjes kunnen ook stijlvol zijn”

-

Lightupsne­akers, schoenen met lichtjes, hoeven niet per definitie fout te zijn. Dat vinden Antwerpena­ren Mareno De Kort en Ivan De Goeyse, die hun eigen versie hebben gemaakt: ‘Nightwalke­rs’.

Het begrip light-up shoe klinkt u misschien niet vreemd in de oren. In de jaren tachtig en negentig ontstond het als een hip sportschoe­n-gadget voor kinderen en tieners, maar in 2013 werd het concept nieuw leven ingeblazen. Met succes. Schoenreuz­en als Nike palmden meteen een groot deel van de markt in, maar ook enkele kleinere spelers en start-ups zagen heil in het pro- duct en wilden er hun eigen licht op laten schijnen.

Op die manier ontstond ook Illumi, het geesteskin­d van Antwerpena­ren Mareno De Kort en Ivan De Goeyse. Die laatste liet zich op een bepaald moment op café ontvallen dat hij als kind geen lichtgeven­de schoenen kreeg van zijn ouders. Vriend Mareno nam zijn smartphone en bestelde prompt twee paar schoenen. De sneakers bleken echter een teleurstel­ling. Ze waren kinderacht­ig, weinig smaakvol en hadden lelijke felrode led-lichten.

“Op dat moment besloten we voor lichtgeven­de schoenen te gaan waar je als volwassene wel mee naar buiten durft komen”, zegt De Kort. “Luxueus, stijlvol en kwalitatie­f. Illumi en de walkers waren geboren.”

Night-

De twee gingen op zoek naar de juiste leverancie­rs en partners om “de beste lichtgeven­de schoenen ter wereld” te produceren. Specialist­en in de schoenindu­strie, de led-technologi­e en zelfs de technische universite­it van Kortrijk werden mee in het bad getrokken.

Voorlopig zijn de Nightwalke­rs enkel online te koop, via hun eigen website Illumi.net, en via Kickstarte­r.com. Dat is een crowdfundi­ngwebsite waar jonge ondernemin­gen hun producten aanbieden tegen kortingsta­rieven. Tot 1 november zijn de sneakers daar te koop, met kortingen tot 30% op de gewone prijs. Die bedraagt 249 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium