Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Antwerpse finalisten

-

De dertig finalisten van Miss België zijn terug van hun finalereis op Kreta. Zij werken nu naar zaterdag 14 januari toe wanneer in Plopsaland een opvolgster wordt gekozen voor Lenty Frans uit SintLenaar­ts (Brecht). Kan Antwerpen na Annelies Törös in 2015 en Lenty Frans in 2016 een derde keer op rij winnen?

Eerste eredame bij Miss Antwerpen Aicha Tytgat is een ambitieuze zelfstandi­ge meid van 21. Ze ging op haar zeventiend­e al in Amerika studeren, is personal coach, leert nog bedrijfsbe­heer bij en kocht op haar negentiend­e een eigen appartemen­t. Ze weet dus wat ze wil. “Als kind werd ik vaak gepest omwille van mijn huidskleur. Ik ga niet zeggen dat het puur racisme was, maar ik kon er toch niet mee omgaan en werd er heel erg onzeker door. Misschien

Rosmine Bahizi (22), tweede eredame in Antwerpen, heeft Rwandese roots en studeert Chinees. “Ik heb echt geen enkele ervaring in deze wereld: niet voor het defileren, niet voor de fotoshoots of om op een podium te staan. Toch geniet ik van elk moment.”

Bahizi wordt door haar afkomst vaak vergeleken met Laura Beyne, de half-Congolese die in 2012 de titel won. “Een ongeloofli­jk

Lessen over bloemetjes en bijtjes worden wellicht veel boeiender als straks Miss Antwerpen Elisabeth Van Dijck (21) voor de klas staat. De toekomstig­e lerares Latijn en biologie uit Geel mikt nu voluit op het kroontje van Miss België. “Miss Antwerpen worden was al een immense verrassing voor mij. Ik weet echt niet wat ik nu nog mag of kan verwachten. Ik blijf liever met de voetjes op de grond”, zegt Elisa- is de finale van Miss België mijn weerwoord”, zegt Tytgat.

Haar vader komt uit Guinee-Bissau, haar moeder is een Vlaamse en gaf haar ook haar voor- en achternaam. “Het klinkt Arabisch, maar dat ben ik dus niet.”

“Of ik kans maak op de titel? Geen flauw idee. Het zijn echt dertig sterke kandidates. Ik hoop dat de finale voor mij wat deuren kan openen, zoals dat destijds ook voor Tatiana Silva gebeurde. Naar haar kijk ik echt op.” 1. Noémi Depré uit Forchiesla­Marche

gedoodverf­de favoriete, wat een troef maar ook een handicap kan zijn 2. Anjejoline Stevens uit Landen:

kan een topmannequ­in zijn, als Miss misschien iets te mager

3. Eva Mira uit Luik: De huidige Miss België, Lenty Frans uit SintLenaar­ts, moet op zaterdag 14 januari haar kroontje doorgeven aan haar opvolgster. Eerst trekt ze nog wel naar Washington voor Miss World op 18 december.

Tot dan wordt ze overal in de watten gelegd, ook in het chique en peperdure Amirandes Grecotel op Kreta waar ze de nacht doorbracht in het bed van... Gareth Bale. Zonder de topvoetbal­ler van Real Madrid zelf, laten we wel wezen. Maar Lenty Frans mocht zich in Villa 1 van het hotel wel even een wereldster wanen waar naast Bale ook staatshoof­den, Arabische koningen en andere topsporter­s sliepen. Onlangs verbleef de Marokkaans­e koninklijk­e familie er nog met veertig man personeel. Kostprijs in het hoogseizoe­n: 12.500 euro per nacht. Goed voor vier slaapkamer­s, drie badkamers, een eigen jacuzzi, zwembad, een keukentje, drie salons en een massagerui­mte. De butler is inbegrepen, 24 op 24 uur.

Wie het zich niet kan permittere­n om er ’s nachts te gaan dromen, kan dagdromen. Dat is ook wat Lenty doet. Haar droom van Miss België is trouwens bijna voorbij. “Ik zal wel altijd Miss België 2016 blijven, maar nog 2,5 maand en het is aan iemand anders. Vijf dagen na de verkiezing van mijn opvolgster

van dag één bij de favorieten genoemd 4. Maithé Rivera Armayones uit Lebbeke:

Spaanse peper, maar tien centime

ter te klein 5. Liesbeth Claus uit Bassevelde:

sportief type à la Noémi Happart (Miss België 2013) heb ik al mijn eerste examens, want ik pik mijn derde jaar geneeskund­e weer op. Ik kijk terug op een fantastisc­h jaar, zeker met ons project voor weeskinder­en in Cambodja waar we echt schitteren­d werk leveren.”

“Wie me mag opvolgen? Ik heb wel mijn favorietes, maar ik ga het toch op een diplomatis­ch antwoord houden er zijn heel veel sterke kandidates.”

(lacht):

Die nieuwe Miss België zal misschien wel te voet moeten nu hoofdspons­or Peugeot afhaakte. “Ik heb er van gehoord, ja. Een eigen wagen is nochtans onmis(s)baar. Ik heb van april tot nu, op een half jaar dus, 23.000 km afgelegd. Miss België moet overal zijn.”

Het comité zelf hoopt nog een automerk te vinden. “We doen een oproep aan alle merken. Maar laten we wel wezen: zo’n mooie Miss België hoort eigenlijk in een Maserati thuis”, zei het comité al lachend. Zij vierden zaterdagav­ond hun vertrek uit Kreta met de verkiezing van de regionale missen. Miss Vlaanderen werd Delphine Devos (Deerlijk), Miss Wallonië Noémi Depré (Forchies-la-Marche), die ook topfavorie­te voor Miss België is, en Miss Brussel Myriam Sahili (Molenbeek).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium