Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog BV’s voor de klas

-

Honderden Qluisteraa­rs hadden zich ingeschrev­en voor Campus Q, voor de gelegenhei­d zaterdag gevestigd in de Hogeschool Gent. Het ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen had bekende experts ingeschake­ld om masterclas­ses te komen geven, zoals Jill Peeters, Faroek Özgünes, Leen Dendievel, Miguel Wiels, Rik Verheye en Joy Anna Thielemans.

actrice hield een boeiend betoog over de gevolgen van liefdesver­driet (waarover ze ook een boek uitbracht). “Ik heb vanuit de buik lesgegeven, ik had niet te veel voorbereid”, zegt ze. “Als het acteren ooit stopt, zou ik het zien zitten om avondles te geven.”

verklapte de geheimen om een hit te schrijven. “Al is er geen echte formule, anders was ik pas echt stinkend rijk”, aldus Wiels. Hij liet horen hoe de K3-hit tot stand kwam en hoe die doorheen acht verschille­nde versies evolueerde tot de monsterhit die we kennen.

Q-dj bood zijn studenten dan weer een blik achter de schermen van de radio en verklapte de truken van de foor. “Soms zijn wij echte die de luisteraar­s teasen zodat ze toch maar tot na het volgende reclameblo­k zullen blijven luisteren”, zei hij.

Thuis-

Miguel Wiels

Leen

Dendievel

10.000 Ballonnen

Wim Oosterlinc­k

smeerlapke­s

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium