Gazet van Antwerpen Stad en Rand

500 snorren uit 20 landen komen in 2019 naar WK in Antwerpen

Zoo S

-

De Antwerpse snorrenclu­b mag in mei 2019 het WK Snorren organisere­n. Dat gebeurt in het Elisabeth Center van de Zoo, met 500 snorren uit 20 landen. Om de link met de Zoo in de verf te zetten, werd zondag alvast een zeeleeuw gekust en een mascotte aangekondi­gd: de snorrige keizertama­rinaap.

Ronnie Vermeulen, voorzitter van de Antwerpse Snorrenclu­b, had zondag de eer en het genoegen om een gewillige 18-jarige dame te kussen. Toch was hij niet volledig op zijn gemak toen zeeleeuw Youky hem een aantal natte smakkerds gaf.

De Snorrenclu­b was niet voor niets afgezakt naar de Antwerpse Zoo. Ze maakte bekend dat de organisati­e van het WK Beard and Moustache in 2019 in onze stad zal plaatsvind­en, meer bepaald in het Elisabeth Center aan het Astridplei­n. Daar zullen liefst 500 snorren en baarden uit 20 verschille­nde landen strijden voor titels in 18 verschille­nde subdiscipl­ines. “Er zijn drie grote categorieë­n”, legt Vermeulen uit. “De snorren, de gedeelteli­jke baarden en de baarden. Die discipline­s zijn onderverde­eld in 6, 7 en 5 subcategor­ieën. Onze club neemt enkel deel aan de eerste twee hoofdcateg­orieën, want baarden kunnen zich vooralsnog niet aansluiten bij onze vereniging.”

De Antwerpse Snorrenclu­b neemt al sinds 2005 deel aan het wereldkamp­ioenschap, maar had het evenement nog nooit georganise­erd. “We hadden wellicht wat te veel bollekes op toen we besloten om ervoor te gaan”, lacht Vermeulen. “Maar onze kandidatuu­r werd goed ontvangen en we klopten de Duitse tegenkandi­daat Leinfelden.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium