Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Señor Guillaume, ik heb uw iPad”

Op trein vergeten tablet van CittAcolum­nist duikt na jaar op in Spanje

- JORIS VAN DER AA

Een jaar nadat hij zijn tablet in een verstrooid­e bui had laten liggen op de trein naar Essen, is de iPad van gewezen reclamemak­er en CittAcolum­nist Guillaume Van der Stighelen opgedoken in Spanje.

De eerlijke vinder van de iPad van Guillaume Van der Stighelen blijkt een Spaanse student te zijn. “Zaterdagav­ond kreeg ik een WhatsApp-berichtje van een onbekende, die me in gebroken Engels aansprak. Hij beweerde dat hij mijn iPad bij het opruimen van zijn appartemen­t had gevonden. Hij had het toestel aangeslote­n op zijn PC en zo had hij mijn telefoonnu­mmer kunnen achterhale­n. Hij vroeg mijn adres, zodat hij het toestel kon opsturen. Maak zoiets mee.”

De student vertelde Guillaume Van der Stighelen dat zijn huisgenoot de iPad tijdens een reis door België had gevonden op de trein. Omdat de jongen het toestel niet ingeschake­ld kreeg, had hij het weggelegd en had hij er nadien niet meer aan gedacht. Bij het ontruimen van het appar- tement dook de iPad plots weer op.

Argwanend

“Aanvankeli­jk stond ik wat argwanend tegenover het verhaal. Het klopte wel dat ik mijn iPad kwijtgeraa­kt was op de trein, maar daar had ik op sociale media ook al over bericht. En als een onbekende plots je adres vraagt, dan geef je dat toch niet zomaar. Was het een grap? Of een list?”

De CittA-columnist besloot om de afzender van het merkwaardi­ge WhatsApp-bericht op te bellen. “Het hele verhaal bleek te klop- pen. De jongen vertelde hoe ze vanuit Antwerpen naar Rotterdam waren gereisd met de trein. Toen ik afstapte, liet ik mijn iPad liggen. De jongens hebben nog geprobeerd om me te bereiken, maar dat mislukte. Daarna waren ze het toestel gewoon vergeten.”

“Terwijl hij zijn verhaal deed, herinnerde ik me dat er inderdaad een groep Spaanse studenten op de trein zat”, zegt Van der Stighelen. “Het waren echt leuke jongens. We gaan nu proberen af te spreken hoe ik het toestel opnieuw in mijn bezit kan krijgen.”

 ??  ?? Guillaume Van der Stighelen.
FOTO FREDERIK BEYENS
Guillaume Van der Stighelen. FOTO FREDERIK BEYENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium