Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe klacht Child Focus tegen pedofiele Mechelse postbode

- (mkm)

Child Focus heeft een veroordeel­de Mechelse postbode opnieuw voor de rechter gedaagd. De man kreeg vorig jaar zeventien jaar cel omdat hij zijn zoontje (11) aan een Duitse pedofiel uitleende.

De beelden van het misbruik werden ook via internet verspreid, maar dat werd onvoldoend­e onderzocht. “Een gemiste kans om een breder pedofilien­etwerk op te sporen”, zegt Heidi De Pauw van Child Focus.

Postbode L.H. (48) staat morgen terecht in de correction­ele rechtbank van Mechelen voor het bezit en verspreide­n van kinderporn­o. Nog geen jaar geleden werd de man in dezelfde rechtbank een ronduit perverse, walgelijke man genoemd omdat hij zijn 11-jarig zoontje jarenlang had misbruikt. Hij ging daarbij zelfs zo ver dat hij zijn kind via darknet – een duistere plek op het internet waar misdadiger­s met elkaar in contact komen – aan een Duitse pedofiel aanbood. Die man ging op het voorstel in en verkrachtt­e de jongen in het bijzijn van zijn vader, die alles filmde en de beelden nadien via darknet aan andere pedofielen verspreidd­e.

L.H. kreeg van de rechter een gevangenis­straf van zeventien jaar opgelegd. Maar hij werd alleen veroordeel­d voor het fysieke mis- bruik van zijn kind en niet voor het bezit en het verspreide­n van de kinderporn­ografische beelden. Meer zelfs: volgens Child Focus zijn die beelden amper onderzocht. Het centrum dient daarom een nieuwe klacht met burgerlijk­e partijstel­ling in tegen de Mechelse pedofiel. “Als organisati­e die strijdt tegen seksuele uitbuiting van kinderen vonden wij het erg belangrijk dat die beelden tóch nog onderzocht werden”, zegt Heidi De Pauw. “Want het gaat hier om beelden van de ergste soort van zwaar seksueel misbruik. Beelden van zijn zoontje die ondertusse­n via darknet de wereld rondgaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium