Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet alleen voor poppemieke­s”

Lingerie- en badkleding­collectie van Karen Damen voor Sapph nog tot en met mei te koop in Kammenstra­at

-

Dat Karen Damen van veel markten thuis is, weten we al langer. Samen met het lingerieme­rk Sapph ontwikkeld­e ze nu ook voor het eerst een modecollec­tie. Die lanceerde ze gisteren in de winkel Karen Damen by

Sapph, een nieuwe tijdelijke hotspot in hartje Antwerpen.

“Ik ben heel trots.” We treffen Karen Damen in de nieuwste popup van Antwerpen. Dat de winkel zo goed als volledig gevuld is met haar collectie – en zelfs is genoemd naar haar – verklapt de intensitei­t van de samenwerki­ng. “Ik wou niet zomaar mijn naam aan een bepaald merk koppelen. Daar doe ik niet aan mee”, is ze resoluut. “Ik vond het vooral belangrijk om zelf bij te dragen aan het ontwerppro­ces.”

Dus trok ze met haar favoriete kledingstu­kken en ondergoed naar de ontwerpste­r van Sapph om er te tonen hoe haar toekomstig­e collectie er ongeveer moest uitzien. “De klik was er meteen. Daarna volgden nog een heleboel mails en ontmoeting­en. Ja, het was soms vrij intensief”, vertelt de exK3-zangeres. “De ontwerpste­r stuurde haar tekeningen door en ik kon reacties geven op details, zoals de kleurinten­siteit, de breedte van de schouderba­ndjes... Het resultaat is gewoonweg zeer ‘Karen Damen’. Mijn vrienden vinden er volledig mijn stijl in terug.”

Sexy en comfortabe­l

De collectie bestaat uit drie lijnen: ondergoed, badkleding en comfortabe­le loungewear met onder meer een losse joggingbro­ek en een bordeaux jumpsuit. “Het moest zowel sexy als comfortabe­l zijn. Niks is zo vervelend als ondergoed dat knelt of in je vel snijdt”, gaat ze verder. “Bovendien wou ik niet dat het alleen maar zou weggelegd zijn voor slanke poppemieke­s. Alle leeftijden en maten moeten hier hun gading vinden.”

De collectie heet ‘The perfect collection’, een dikke knipoog naar Karens voormalig televisiep­rogramma Perfect op Vijf. “Maar niemand is perfect. Iedereen kan last hebben van puistjes of vetrolletj­es. Dat lingerie aanvoelt alsof je niks aan hebt, is voor mij eigenlijk de definitie van perfectie.”

Karen staat zelf ook deels model voor de promotieca­mpagne. “Maar ik zag mezelf nu niet in bikini of lingerie in bushokjes hangen”, lacht ze. “Dat laat ik toch maar liever aan de profession­als over. In de joggingbro­ek en jurken daarentege­n poseerde ik maar al te traag.” Sensuele Karen “Wij hebben al meermaals sa

menwerking­en gedaan met be-

 ??  ??
 ?? FOTO DBA ?? “In joggingbr oeKaren stond ook zelf model:
maar ik zie ken en jurken poseer ik gr aag,
bushok jes hanmezelf niet in linger ie in de gen.”
FOTO DBA “In joggingbr oeKaren stond ook zelf model: maar ik zie ken en jurken poseer ik gr aag, bushok jes hanmezelf niet in linger ie in de gen.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium