Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HET BROKKENPAR­COURS VAN ANTHONY VANDEN BORRE

-

13 maart 2003 DEBUUT ANDERLECHT

De 16jarige Vanden Borre debuteert in de eerste ploeg van Anderlecht tegen Charleroi.

28 april 2004 DEBUUT RODE DUIVELS

In een vriendscha­ppelijke interland tegen Turkije debuteert Anthony Vanden Borre als jongste Rode Duivel sinds Fernand Nisot in 1911.

Zomer 2007 TRANSFER NAAR FIORENTINA

Vanden Borre trekt voor 3,8 miljoen euro naar Fiorentina, maar daar komt hij slechts twee keer in actie. Genoa verlost hem.

Augustus 2009 FA CUPFINALE

Genoa verhuurt Vanden Borre aan het Engelse Portsmouth. Daar speelt hij regelmatig en haalt hij de FA Cupfinale, maar op Wembley zit hij wel negentig minuten op de bank.

September 2010 TRANSFER GENK

Vanden Borre is nog steeds eigendom van Genoa, maar tekent al bij Genk nog voor er een akkoord is op clubniveau. Daardoor mag hij een half seizoen alleen maar trainen bij de Limburgers. Na Nieuwjaar is hij wel speelgerec­htigd én belangrijk in het behalen van de titel.

20112012 DISCIPLINA­IR GESCHORST

Ook een seizoen later komt hij regelmatig in actie zelfs vier keer in de Champions League hoewel hij regelmatig disciplina­ir gestraft wordt door Mario Been. In een wedstrijd tegen Waregem was hij niet tevreden met zijn vervanging en weigert hij de hand van Mario Been, maar doet wel een high five met tegenstand­er Habibou.

Januari 2013 1.000 EURO PER MAAND

Zijn contract bij Genk wordt niet verlengd waardoor Vanden Borre een half jaar werkloos thuis zit. Anderlecht haalt hem uit het slop en biedt hem een loon van amper 1.000 euro per maand.

Mei 2014 WEER TOP BIJ ANDERLECHT

Vanden Borre heeft met zijn sterke prestaties in de playoffs een belangrijk aandeel in de titel van Anderlecht.

Juni 2014 KUITBEENBR­EUK OP WK

Vanden Borre zit in de WKselectie van Marc Wilmots. Hij krijgt een basisplaat­s tegen ZuidKorea, maar in die wedstrijd loopt hij een kuitbeenbr­euk op.

Najaar 2014 BOZE SMURF

Tijdens zij revalidati­e verliest Anderlecht in eigen huis tegen Genk. Het inspireert Vanden Borre om achter de dugout erg boos richting Besnik Hasi te kijken. Door zijn witte muts wordt hij na die dag omgedoopt tot Boze Smurf.

Voorjaar 2015 BEGIN VAN HET EINDE

Zijn doodschop op Simon, de dekkingsfo­uten in de playoffs, het veterincid­ent tijdens de minuut stilte voor Gregory Mertens. In het voorjaar van 2015 is het vooral zijn grillige kant die hij toont.

Augustus 2015 JANETTENIN­TERVIEW

Plots doet hij – tot ergernis van Besnik Hasi – mee aan de ramadan, komt hij vaak te laat en mist hij de helft van de trainingen. Nadat hij neusaanneu­s heeft gestaan met assistentt­rainer Geert Emmerechts is de maat vol: Besnik Hasi stuurt Vanden Borre naar de Bkern. Voor de verdediger aanleiding om uit te pakken met het beruchte ‘janettenin­terview’ .

Juni 2016 VLIEGVERBO­D

Vanden Borre arriveert te laat op Zaventem voor een vlucht naar Kreta. Wanneer hij te horen krijgt dat hij niet meer kan inchecken, slaan zijn stoppen door. Hij bedreigt luchthaven­personeel en schreeuwt wat over “bommen”. De politie moet hem tot bedaren brengen. Gevolg: drie maanden vliegverbo­d bij maatschapp­ij Jetairfly.

Juli 2016 VERTREK BIJ ANDERLECHT

Ook René Weiler is niet van plan om Anthony Vanden Borre in de Akern op te nemen, met een verhuur aan Montpellie­r tot gevolg. Daar komt nu een vervroegd einde aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium