Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oude verhalen en verse worstenbro­den

-

Oudleraren van het H. Pius Xinstituut kwamen maandag voor een gezellige reünie samen in zaal De Koekoek in Aartselaar. Naast worstenbro­den werden ook heel wat verhalen uit de oude doos opgedist.

Maandag 9 januari is niet zomaar een ‘verloren maandag’ voor voormalige leerkracht­en van het H. Pius X-instituut in de VIIde-Olympiadel­aan. Ruim vijftig senioren komen die dag tradi- tioneel samen in zaal De Koekoek aan de A12 in Aartselaar.

Deze groep gepensione­erde exleraren van de school, gesticht door wijlen leraar Frans Nombluez, startte 25 jaar geleden met de gewoonte om elke tweede maandag van het jaar samen te komen, zonder verplichti­ngen, maar met veel goesting.

Havenbezoe­k

“Verloren maandag is al vele jaren een hoogtepunt voor ons”, zegt voormalig studiemees­ter Jef Deca (75). “Reinhart Wendelen zorgt telkens voor de warme worstenbro­den en appelbolle­n. Het bestuur zorgt voor een gezellige omkadering.”

Jef Deca heeft traditione­el nog- al wat moeite om de enthousias­te maar ook luidruchti­ge groep stil te krijgen voor zijn speech. Hij prijst webmaster Dirk Van Hemeldonck en duivel-doet-al Marcel Huysmans, die ook aan de werking van de Aartselaar­se zaal verbonden is. Tegelijk kondigt hij aan dat de volgende bijeenkoms­t een geleid havenbezoe­k zal zijn, onder leiding van Walter Simons, een ex-leerling van het H. Pius X-instituut. Elke activiteit heeft een link met de school.

Boek

Tegelijk maakt Deca nog wat publicitei­t voor het jubileumbo­ek 100 jaar Pius X-instituut, dat vorig jaar verscheen en waarin heel wat info over het heden en verleden van de school vereeuwigd is. “Het boek is niet alleen interessan­t voor huidige en vroegere leerkracht­en, maar ook voor wie er ooit school heeft gelopen. Het is in de school te koop voor 25 euro.”

 ?? FOTO JEF WIJCKMANS ?? Een prettig weerzien bij worstenbro­od en appelbolle­n.
FOTO JEF WIJCKMANS Een prettig weerzien bij worstenbro­od en appelbolle­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium