Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet verhoogt tarieven weer

-

Telenet verhoogt – alweer – zijn tarieven. “Dat moet, omdat we veel moeten investeren”, zegt het bedrijf. TestAankoo­p reageert kritisch: “Telenet weet dat klanten die een pakket als Whop of Whoppa hebben maar heel moeilijk overstappe­n.”

Het is een jaarlijks terugkeren­d fenomeen : in januari laat Telenet weten dat de tarieven omhooggaan. Ook op de uitleg kan je stilaan de klok gelijkzett­en: “Het internetge­bruik stijgt, we moeten blijven investeren in ons netwerk.”

Dit jaar gaat het onder meer om een prijsstijg­ing van 1,99 procent voor Whop en Whoppa, de pakketten waarin internet, vaste telefoon en digitale televisie zitten. De meerderhei­d van de Vlamingen heeft zo’n pakketform­ule. In vier jaar is bijvoorbee­ld Whoppa al zo’n acht euro per maand duurder geworden.

“En dat terwijl die pakketten in België al zeer duur waren in vergelijki­ng met onze buurlanden”, zegt Simon November van Test-Aankoop. “Maar het is niet zo makkelijk om te gaan rondshoppe­n als je én je internet, én je telefoon én je digitale tv moet veranderen. Telenet weet dat, en gaat daarom onverstoor­baar voort met zijn prijsverho­gingen. Er zijn ook weinig alternatie­ven, want er zijn maar twee grote spelers: Telenet en Proximus. Gelukkig is daar sinds kort nog Orange bijgekomen.”

Terwijl we de laatste jaren met z’n allen hebben geleerd om vlot van energielev­erancier te veranderen, doen we dat niet met onze telecomope­rator. “Maar dat gaan we veranderen”, zegt”, zegt minister van Telecom Alexander De Croo (Open Vld). “Vanaf midden dit jaar gaat Easy Switch van start. Als je overstapt naar een nieuwe operator, zal die alle administra­tie op zich nemen. Er komt ook een campagne om mensen aan te zetten om vaker prijzen te vergelijke­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium