Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgische kat heeft 127.000 volgers online

Bengaalse kater uit Meerbeek heeft wereldwijd duizenden fans op Facebook en Instagram

- ERIK VAN EYCKEN FOTO EVB

Met 127.000 actieve volgers op Instagram en 18.000 op Facebook is Thor de Bengaalse kat goed op weg om zich mee in het rijtje van de populairst­e huisdieren ter wereld te plaatsen. Het dier, dat door een meisje uit Meerbeek werd gekocht, heeft volgers van het Amerikaans­e continent tot Hongkong. En wat hij daarvoor doet is niet méér dan het leiden van een doorsnee kattenleve­ntje. Met krabpalen en garnalen.

Thor lijkt op het eerste zicht een doodnormal­e kater. Toch is het ras van de nu driejarige kat van oorsprong een kruising tussen een straatkat en een Aziatische luipaardka­t, de vierde generatie inmiddels. Hij miauwt harder dan een regulier exemplaar, zijn vacht is net wat glanzender en zijn klauwen wat groter. Thor is een erg actief huisdier en maakt zijn baasje, de Meerbeekse studente Rani Cucicov (21) elke ochtend wakker met een hels lawaai omdat hij honger heeft. Garnalen zijn het lievelings­eten van deze Bengaal, toch krijgt hij ook de normale droge en natte voeding. “Drie jaar geleden kocht ik hem in Nederland. Aangezien ik het een prachtdier vond, maakte ik een Facebookgr­oep en een Instagrama­ccount. Daar gebeurde weinig tot niets op tot zes maanden geleden. Toen ging zijn foto plots viraal”, legt Rani uit. “Thor werd opgepikt door een Amerikaans online jongerenpl­atform en is inmiddels een hype op internet. Behalve studeren doe ik de hele dag haast niets anders dan bezig zijn met Thor en zijn sociale media- berichten opvolgen. Elke dag post ik een nieuwe foto.”

Dagelijks ziet Rani het aantal actieve volgers op Facebook en Instagram stijgen. Op Facebook zijn het er inmiddels 18.000, op Instagram meer dan 127.000.

Marketingc­ampagne

Het dier werd inmiddels opgemerkt door het Antwerpse pr- en digitale influencer­bureau The Kube. Na Astrid Bryan lijkt Thor hun belangrijk­ste influencer, na amper enkele maanden. “Die volgercijf­ers kloppen als een bus. We checken niet alleen de authentici­teit van de influencer, ook het aantal actieve likes. Thor is een opvallend fenomeen. Hij is het eerste huisdier in onze database”, knipoogt specialist Inge Olesen. “We geloven niet meer in traditione­le marketing, de kracht van een merk gaat uit van een persoon, in dit geval een huisdier. Wat Thor uniek maakt, is zijn aaibaarhei­dsfactor. We leven in een wereld vol met negativism­e, mensen zijn op zoek naar een positief verhaal en dat vinden ze bij Thor. Het klinkt misschien Amerikaans onecht, maar dat is het niet. We zien dat Thor uit alle delen van de wereld volgers heeft. Het verhaal is dus universeel.” Voor Thor volgt een belangrijk jaar. Niet alleen wordt hij het gezicht van een webwinkel met allerhande prullaria, hij zal ook worden gekoppeld aan een marketingc­ampagne over het bewust omgaan met het milieu.

Niet zonder handschoen­en

Ook al ziet Thor er op eerste zicht als een lief beestje uit, kan hij – spelend weliswaar – ongenadig uit de hoek komen. “Zomaar aanvallen doet hij niet, want Thor is heel lief. Maar hij heeft scherpere tanden en klauwen dan een andere kater. Dus eens hij krabt, is het opletten geblazen”, weet Rani. Voor de buurt waar Rani en Thor wonen is het vaak schrikken: “We wandelen met Thor aan de leiband. Ook al heeft niet iedereen het onmiddelli­jk door, zie je mensen vaak opkijken.”

Rani waarschuwt mensen die een Bengaal willen aanschaffe­n. Niet alleen hangt er een prijskaart­je van gemiddeld 950 euro aan vast, de verzorging is niet ‘van de poes’. “Het dier heeft enorm veel aandacht nodig.”

Facebook: Thor the Bengal Instagram: @BengalThor Baasje Rani Cucicov met Thor.

 ??  ?? FOTO EVB
FOTO EVB
 ?? FOTO INSTAGRAM ?? “Wat Thor uniek maakt, is zijn aaibaarhei­dsfactor”, klinkt het bij prbureau The Kube.
FOTO INSTAGRAM “Wat Thor uniek maakt, is zijn aaibaarhei­dsfactor”, klinkt het bij prbureau The Kube.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium