Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Café No Limit trekt kaart van comedy

Elke zondagavon­d twee uur lachen

-

Antwerpen heeft al veel plaatsen om van een leuk avondje comedy te genieten, maar café No Limit in de Van Ertbornstr­aat vond dat daar nog wel eentje bij kon.

Eigenaar Harald Dens broedde al langer op het idee om in zijn café No Limit comedy te organisere­n. “Ik ga zelf heel graag naar comedy kijken en had het gevoel dat er toch nog nood was aan zo’n avond in Antwerpen, ondanks enkele comedycafé­s. Bij ons zal er elke avond een MC zijn die de zaal opwarmt en de comedians aankondigt. Ook de locatie is interessan­t, want de we liggen vlak bij de Rooseveltp­laats en het Centraal Station. Dat maakt ons café makkelijk bereikbaar.”

Youssef El Mousaoui, een Antwerpse stand-upcomedian die al finaleplaa­tsen in bekende comedy cups haalde, en de onbekender­e Jens Lesthaeghe mogen zondag de spits afbijten. “Elke zondagavon­d zullen we twee uur comedy organisere­n”, zegt Harald Dens. “De komende maanden staan al vol geprogramm­eerd. We willen zowel gevestigde waarden als opkomend talent een podium geven.”

Nigel Williams en Alex Agnew

Om de comedy-avonden wat be- kendheid te geven in het begin, nodigt Harald toch ook enkele gerenommee­rde namen uit. “Nigel Williams komt al zeker en met Alex Agnew zijn we nog een datum aan het bespreken. Dat zijn toch al twee mooie namen die we hebben kunnen strikken”, zegt hij. “Elke comedian zal het publiek 45 minuten aan het lachen brengen, dat is volgens mij vrij uniek. In een café zo lang spelen komt niet vaak voor, meestal krijgen comedians daar maar 10 minuten. Normaal duurt alleen een show in een schouwburg of cultureel centrum zo lang. Wij willen ook iedereen de kans geven om zichzelf ruim te ontplooien en dingen uit te proberen. Daarom krijgen de minder bekende comedians evenveel speeltijd als de bekendere. Zij zijn minstens even grappig en kunnen het publiek even goed entertaine­n”, vindt hij.

Café No Limit zal zich niet beperken tot Vlaamse comedians. “Er komen ook al enkele Nederlande­rs. Zo hebben we de laatste zondag van januari Mino van Nassau en Chris van der Ende te gast.”

Ook de comedians zijn volgens Harald heel positief over het initiatief. “Zij zien het vooral als een try-out waarin ze hun grappen kunnen uitprobere­n op het publiek.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Uitbater Harald Dens in zijn café No Limit: “We geven zowel gevestigde waarden als opkomend talent een podium.”
FOTO WIM HENDRIX Uitbater Harald Dens in zijn café No Limit: “We geven zowel gevestigde waarden als opkomend talent een podium.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium