Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klaar voor een nieuw begin”

Junior Oto’o (22) is na maandenlan­g ble ssureleed eigenlijk eerste wintertran­sfer van Westerlo

- DAVID VAN DEN BROECK

Westerlo verwelkomd­e gisteren tester Nikolic, maar heeft eigenlijk ook al een eerste wintertran­sfer beet. Rechtsback Junior Oto’o (22) traint na maanden blessurele­ed eindelijk met de groep, en kijkt uit naar zijn comeback. “Het waren zware maanden, maar ik ben klaar voor een nieuw begin.”

Op 14 juni al stelde Westerlo Junior Oto’o voor. De 22-jarige Gabonees, die ook al bij KV Mechelen op de lijst had gestaan, moest de nieuwe vaste rechtsback worden. “De opvolger van Mitch Apau”, zo klonk het. Maar de voorbije maanden was het toch gewoon Apau die speelde. De Amsterdamm­er werd opnieuw binnengeha­ald, omdat Oto’o met een pubalgiebl­essure bleef sukkelen. Pijnlijk, want hij kwam op huurbasis van de Portugese subtopper Braga over, om zich in België op de kaart te zetten. En daar kwam tot dusver niks van in huis.

Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel, want Oto’o traint in San Pedro del Pinatar weer met de groep. Ja hoor, hij kan weer glimlachen. Maar als hij terugdenkt aan de voorbije maanden, moet hij toch vooral zuchten.

Geen Africa Cup

“Het was echt zwaar”, vertelt hij. “In april raakte ik geblesseer­d en enkele weken later ben ik dan hervallen. Het was een moeilijk in te schatten blessure, zo is het altijd met pubalgie. Uiteindeli­jk werd beslist dat ik moest worden geopereerd, maar veel te laat, begin september pas. Had die operatie in juli plaatsgevo­nden, dan was ik in oktober al terug geweest. Nu sleepte het aan. En dat was moeilijk om dragen. Zeker omdat ik er hier alleen voor stond. Mijn vriendin bleef achter, omdat ze nog studeert. Echt niet evident.”

Wat het nog pijnlijker maakte, was dat hij de Africa Cup, die zaterdag van start gaat, aan zijn neus voorbij zag gaan. En die vindt plaats in, jawel, Gabon. “Zonder die blessure was ik er sowieso bij. Dat ik verstek moest geven, is enorme frustreren­d. Ik keek er echt naar uit, want met deze ploeg kunnen we heel ver komen, volgens mij zelfs tot in de finale. Als Aubameyang in je team zit, maak je altijd een kans. Maar goed, ik kijk straks als supporter. Ik hoop dat mijn maats kunnen schitteren.”

Playoff 2

Schitteren moet Oto’o vanaf nu doen bij Westerlo. Hij kan adelbrieve­n voorleggen, want vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij CD Tondela negentien matchen in de Portugese eerste klasse. De kerstvakan­tie kon hij met zijn vriendin doorbrenge­n, dat was al een mentale opsteker. En nu is het alleen een kwestie van topfit raken. “Ik heb vier weken lang hard gewerkt met onze kinesist Jan Engelen. Hier op stage met de groep trainen, is weer iets helemaal nieuws. Maar ik hoop stilaan weer in het ritme te komen. Ik ben klaar voor een nieuw begin. In februari mijn comeback maken, is een mooi streefdoel.”

“Ik hoop echt dat ik de ploeg kan helpen om in eerste klasse te blijven”, zegt hij. “Dat is ultrabelan­grijk, ook voor mezelf. Als de compe

titie in maart al gedaan is, zou dat een ramp zijn. Ik heb de wedstrijde­n in Playoff 2 nodig om mezelf te kunnen bewijzen. Bij Braga lig ik nog tot eind volgend seizoen onder contract, maar ik zou graag in Wes

terlo blijven.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Rechtsback Junior Oto’o traint eindelijk mee met de groep en hoopt in februari weer op het wedstrijdv­eld te staan.
FOTO PHOTO NEWS Rechtsback Junior Oto’o traint eindelijk mee met de groep en hoopt in februari weer op het wedstrijdv­eld te staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium