Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Genk heeft vervanger voor Karelis beet

José Naranjo (22) komt over van Celta de Vigo

-

Genk heeft zijn nieuwe aanvaller binnen. De 22jarige Spanjaard José Naranjo is jong, snel en technisch sterk en kan zowel als centrumspi­ts als op de flank uit de voeten. Naranjo, weggedeems­terd bij Celta de Vigo, tekent voor 3,5 seizoenen en sluit vandaag aan tijdens de winterstag­e.

Net als Alejandro Pozuelo komt José Naranjo (22) uit Andalusië, werd hij op jonge leeftijd een grote carrière toegedicht en raakte hij na een sterke start plots niet meer van de bank bij een club uit de Primera Divison.

De 22-jarige spits werd een half jaar gelden nochtans met veel toeters en bellen ingehaald door Celta, nadat hij een jaar lang het mooie weer had gemaakt bij tweedeklas­ser Gimnastic de Tarragona. Zijn 16 goals en 5 assist én titel van Belofte van het Jaar veranderde­n hem in grof wild op de transferma­rkt. Maar de grote doorbraak van Naranjo bij Celta, dat 1 miljoen euro voor hem had betaald, bleef uit. Volgens Spaanse media telt Genk nu 1,8 miljoen neer (plus tien procent op de meerwaarde bij doorverkoo­p), maar dat wilde de club niet officieel bevestigen.

Oorspronke­lijk ging technisch directeur Dimitri de Condé op zoek naar een targetspit­s om de langdurig geblesseer­de Karelis te vervangen, maar dat werd een bijzonder moeilijke zoektocht. Of de doelwitten lagen ver boven het budget, of ze voldeden technisch niet aan de hoge eisen van de Genkse TD.

Daarom werd overgescha­keld op plan B, zeker nu aanvoerder Thomas Buffel (even) langs de lijn staat wegens privéprobl­emen. Ook op de flank is de spoeling dun: de back-up voor Bailey en Trossard is jeugdprodu­ct Holly Tshimanga, die nog maar net komt kijken en maanden out was met een zware enkelbless­ure.

Switchen met Bailey

Uiteindeli­jk kwam men uit bij het profiel van Naranjo (1,82 meter). Iemand die zowel op de flank als centraal kan spelen. En dus eventueel Leon Bailey volgend seizoen kan opvolgen, terwijl dan Karelis terugkeert. Overigens wil coach Stuivenber­g, die zijn spelersgro­ep flexibeler wil gebruiken dan zijn voorganger, Bailey ook wel eens als centrumspi­ts in actie zien komen. Een optie die door de komst van Naranjo mogelijk wordt.

Naranjo legde gisteren met succes medische tests af in het Genkse ziekenhuis en vloog daarna van Eindhoven naar Alicante.

 ?? FOTO RR ?? José Naranjo.
FOTO RR José Naranjo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium