Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Manchester United

-

TITELTROEF

Zlatan Ibrahimovi­c en niemand anders zorgde er de voorbije maanden voor dat Manchester United überhaupt nog in dit overzicht staat. Op de tiende speeldag speelde United 0-0 gelijk tegen Burnley en zakten de Red Devils weg naar de achtste plaats in het klassement. Maar dankzij de doelpunten van Zlatan sloten ze stilaan weer aan bij de achtervolg­ende kopgroep op leider Chelsea. De 35-jarige Zweed scoorde dit seizoen al achttien keer, twaalf meer dan Paul Pogba, Juan Mata, Marcus Rashford en Anthony Martial, die met vier de tweede plaats delen.

TITELHANDI­CAP

Henrikh Mkhitaryan komt na een moeilijk seizoensbe­gin boven water, maar United komt spelers tekort die een wedstrijd die vastzit kunnen openbreken. Vooral thuis tegen zwakkere tegenstand­ers laten de troepen van José Mourinho punten liggen. 31 doelpunten in 20 wedstrijde­n is te weinig om kampioen te worden. Met 16 goals in 10

thuiswedst­rijden kon Old Trafford minder juichen dan de thuissuppo­rters van West Brom en Bournemout­h (beide 19 goals in tien thuiswedst­rijden).

TRAINERSFA­CTOR

José Mourinho leek in de maanden september en oktober allesbehal­ve The Special One, maar dankzij Zlatan Ibrahimovi­c heeft hij opnieuw wat kleur gekregen. Voor het eerst sinds het afscheid van Alex Ferguson kampioen worden is allicht te hoog gegrepen. Vijf clubs remonteren is er ook voor Mourinho te veel aan. De Portugees probeert vooral zijn blazoen op te poetsen na een mislukte doortocht bij Chelsea. Beter doen dan zijn voorganger­s David Moyes en Louis van Gaal én een beker winnen: voor die balans tekent de vaste gast van hotel The Lowry in Manchester met beide handen.

 ?? FOTO AFP ?? Zlatan Ibrahimovi­c.
FOTO AFP Zlatan Ibrahimovi­c.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium