Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tottenham

-

TITELTROEF

Tottenham kwam vorig jaar al dicht bij de titel dankzij een solide Belgische basis, aangevuld met jong Engels talent. Die talenten – met Harry Kane en Dele Alli als uitschiete­rs – zijn intussen weer een jaartje rijper en laten ook dit seizoen mooie dingen zien. Tottenham speelt zijn laatste jaar in het oude White Hart Lane en kan buigen op een ijzersterk­e thuisreput­atie. Zo braken de Spurs vorige week de winnende reeks van Chelsea af.

TITELHANDI­CAP

Van alle titelprete­ndenten heeft Tottenham misschien wel de smalste kern. Op het middenveld valt het nog mee dankzij de komst van Victor Wanyama en Moussa Sissoko. Maar in de verdedigin­g, waar middenveld­er Eric Dier soms moet depanneren, en voor- al in de aanval, waar Harry Kane er zowat alleen voor staat, is de spoeling te dun. De Nederlande­r Vincent Janssen lijkt niet snel en wendbaar genoeg voor de Premier League. Laten de Spurs hun Europese aspiraties schieten om adem over te houden voor de eindsprint?

TRAINERSFA­CTOR

Mauricio Pochettino is tegelijk één van de meest discrete als geliefde toptrainer­s uit Engeland. Hij zorgt voor stabilitei­t, werkt minutieus aan de fysieke paraatheid van zijn spelers en heeft ook de menselijke kwaliteite­n om de beste spelers langer aan de club te binden. Vroeger moest Tottenham zijn beste spelers verkopen, nu tekenen ze bijna zonder uitzonderi­ng nieuwe contracten bij de club. Maar is Pochettino ook een kampioenen­maker?

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Dele Alli.
FOTO BELGAIMAGE Dele Alli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium