Gazet van Antwerpen Stad en Rand

”De drukke agenda neem ik er gr aag bij”

Young Dragon Simon Peeters na WK-kwalificat­ie weer in vertrouwd midden

- MARCEL BERNAERTS

Topsport Callant Antwerpen werkt vanavond een inhaalweds­trijd tegen Guibertin af. Het kan daarbij rekenen op Simon Peeters, die net terug is van het WKkwalific­atietornoo­i dat de Young Dragons afgelopen weekend verrassend wonnen in het Kroatische Kastela.

“We waren zonder al te hoge verwachtin­gen richting Kastela afgezakt. We leefden met de idee dat het wel eens ons laatste tornooi zou kunnen worden”, blikt Peeters terug op zijn ervaringen van de voorbije dagen. “We waren slechts dankzij een wildcard op het tornooi geraakt. Als je dan met dergelijk resultaat kan uitpakken, is de ontlading ook enorm.”

Door die campagne met het nationale team miste Simon Peeters de Europese wedstrijd van Antwerpen. “Dat was wel even balen, maar het zou harder gepikt hebben mocht Antwerpen die wedstrijd verloren hebben. Wat gelukkig niet gebeurde (Antwerpen won

met 3-0 van Belgrado, red.). Ik kijk dan ook uit naar de terugwedst­rijd volgende woensdag, waar ik er opnieuw bij zal zijn.”

Vanavond pikt Peeters na een afwezighei­d van goed veertien dagen de draad dus opnieuw op bij zijn club. “Het zijn inderdaad drukke dagen, maar ik klaag niet. En het zal niet al te veel moeite kosten om opnieuw bij deze groep aan te sluiten”, aldus Peeters, die na de zware terugreis van maandag gisteren een hele dag met de neus in de boeken zat om de examens aan de hogeschool voor te bereiden. “Dat is soms wel vervelend, maar ik doe wat ik wil doen, dus dan pak ik die drukke agenda er graag bij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium