Gazet van Antwerpen Stad en Rand

30.000 dollar voor zes weken India

Red Lions Van Doren,Stockbroek­x en Vanasch beginnen aan kort buitenland­s avontuur

- JAN BRYS

Red Lions Manu Stockbroek­x, Arthur Van Doren en Vincent Vanasch trekken voor zes weken naar India, waar de olympische zilveren medaillist­en van Rio in een competitie­tje van anderhalve maand 30.000 dollar kunnen verdienen.

De Indiërs organisere­n jaarlijks een competitie van zes weken en daarvoor worden internatio­nale topspelers aangetrokk­en. Dat gebeurt via een veiling. Er wordt geboden op spelers die zich kandidaat stellen. In eerste instantie vielen de Belgische kandidaten buiten de keuze, maar door blessures van anderen werden ze alsnog opgevist.

Manu Stockbroek­x komt terecht in Mumbay, waar hij ongeveer 30.000 dollar zal opstrijken. Datzelfde geldt voor Arthur Van Doren en Vincent Vanasch die in Uttar Pradesh gaan spelen.

“We kregen van de Belgische federatie en de diverse clubs toestemmin­g om dit avontuur aan te gaan”, zegt Manu Stockbroek­x, die momenteel in de Nederlands­e competitie aan de slag is. “In de aanloop naar de Spelen van Rio mocht dit niet. In India komen we in een competitie met topspelers uit de hele wereld terecht. Uiteraard is het financiële plaatje heel belangrijk. Maar ook het niveau waarop we daar gaan spelen, speelt een grote rol. Ik denk dat ik er alleen maar kan bijleren. Met mijn club Bloemendaa­l staan we op kop in Nederland. Door dit Indisch avontuur mis ik één competitie­wedstrijd. Wel moet ik een stage met de nationale ploeg in Zuid-Afrika laten schieten.”

Arthur Van Doren vindt het een beetje jammer dat de competitie in ons land gedurende twee wed- strijden samenvalt met die Indische competitie. “Maar ik vind dat ik die kans niet mag laten liggen. In België moet ik al heel wat seizoenen spelen om een dergelijk bedrag te verdienen. Ik ben echt benieuwd naar de wedstrijde­n die ik bijvoorbee­ld samen met Sander Baart en de Australiër Eddie Ockenden ga spelen. In het voetbal kan iemand als Axel Witsel in China oneindig veel meer verdienen, maar ik denk dat je het niveau daar niet kunt vergelijke­n met datgene dat wij in India zullen tegenkomen. Wij leggen hiermee zeker geen hypotheek op onze carrière als Red Lion.”

De drie Red Lions zijn niet de eersten die zich aan dit Indisch avontuur wagen. Eerder trok Tom Boon al naar India om er deel te nemen aan de competitie daar.

Arthur Van Doren ‘‘Iemand als Axel Witsel kan in China oneindig veel meer verdienen, maar ik denk dat je het niveau daar niet kunt vergelijke­n met datgene dat wij in India zullen tegenkomen. Wij leggen hiermee zeker geen hypotheek op onze carrière als Red Lion.’’

 ?? FOTO BELGA ?? Arthur Van Doren.
FOTO BELGA Arthur Van Doren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium