Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BASKETBAL

-

Charleroi is er in poule E van de Champions League net niet in geslaagd te stunten tegen Partizan Belgrado. De Spirous verloren na een nagelbijte­r met 63-65 van de Serviërs. (cpm)

Oostende ontmoet vanavond in groep D van de Champions League het Spaanse Tenerife, de leider in de groep. Oostende arriveerde met 2,5 uur vertraging in Spanje omdat het vliegtuig in Zaventem rechtsomke­er had moeten maken door een technisch probleem. (rpo)

Ferried Naciri blijft voorlopig coach bij Leuven, dat besliste de raad van bestuur van de club na de winst tegen Bergen. De situatie wordt week per week bekeken. Een van de kanshebber­s, de Amerikaan Demond Mallet (ex-guard Charleroi), mag van het verlanglij­stje worden geschrapt. Hij gaat bij het Franse Nancy aan de slag. Ook de naam van bondscoach Eddy Casteels is al gevallen, maar de jonge Naciri (27) mag zich de volgende weken dus profileren. (cpm)

Manu Lecomte schittert momenteel in de Amerikaans­e NCAA. De 21-jarige 1m80 grote Brusselse guard staat met Baylor Univeristy voor het eerst in de geschieden­is van de Amerikaans­e universite­it met 15 op 15 alleen op de eerste plaats in AP Top 25 van de NCAA.De jonge Brusselaar is na Antwerpena­ar Retin Obasohan (Avellino) de tweede Belg die schittert in de NCAA en mag dromen van de NBA. (cpm)

Tweedeklas­ser Gembo is door reeksgenoo­t Gent Hawks met een 90-80nederlaa­g uit de Beker van Vlaanderen gewipt. De kwartfinal­e is dus het eindstatio­n voor de club uit Borgerhout. (cpm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium