Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De rol van navigator is in ere hersteld”

Charly Gotlib kan zich ondanks slechte weer verzoenen met huidige Dakar

- (mabe)

Charly Gotlib, bezig aan zijn 28ste Dakar, hoopte tijdens deze editie beter te doen dan het voorbije seizoen. Toen eindigde de 57jarige Antwerpena­ar met zijn Spaanse piloot Albert Llovera op de 35ste plaats. Dit jaar stelde hij zich een 25ste stek als doel.

Na één week stond Gotlib, die een zeer slechte start had in de eerste twee ritten van deze Dakar, op de 29ste plaats. De vooropgest­elde 25ste stek is dus nog altijd haalbaar.

Toen we Gotlib tijdens de rustdag in het Boliviaans­e La Paz belden, klonk de ervaren Antwerpena­ar best tevreden over de eerste week, waarin vooral op Boliviaans­e hoogte werd gereden.

“Net als veel andere concurren- ten hadden we al wat pech, maar al bij al mogen we met de huidige gang van zaken niet klagen”, stelt Gotlib.

“Zoals voor iedereen was het wat aanpassen aan de grote hoogte waarop we aan de slag moesten. De ijle lucht zorgde ervoor dat zowel wij als onze wagen af en toe in de problemen kwam. Maar ook de andere teams hadden met dat ongemak af te rekenen. Dat is nu eenmaal de Dakar.”

Gotlib kan met deze editie, ondanks alles, best leven.

“Wat het rijden betreft en de tot op heden behaalde resultaten ben ik best tevreden.”

De 57- jarige navigator heeft in deze editie de charme van de wedstrijd, die hij de voorbije jaren wat had gemist, opnieuw ontdekt. “Het was tot op heden een interessan­t parcours. Eentje waarin de rol van de navigator duidelijk in ere werd hersteld. En daar voel ik me goed bij.”

Minder goed zijn de weersomsta­ndigheden in deze editie.

“Het weer valt inderdaad tegen. De zware regenval maakt dat we meer dan voorzien vastrijden en zorgde er ook voor dat de rit van zaterdag geannuleer­d werd.”

“Die regenval zorgt nog voor een bijkomend probleem wat onze bivakplaat­sen betreft. Dat zijn ware modderpoel­en geworden waarin het constant zoeken is naar een betere, iets minder waterige plek. Maar aan die omstandigh­eden kunnen we niets doen. Het is nu wat het is en we moeten verder.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium