Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen geen ‘owners’ tegen hun zin”

Act as One betaalt lidgeld terug

-

Leden van supporters­collectief Act as One, van voetbalclu­b R. Antwerp FC, kunnen tot eind februari hun lidgeld terugvrage­n. Een aanbod waar voorlopig maar weinig mensen op ingingen.

Het rood-witte supporters­collectief Act as One biedt zijn leden een eenmalige uitstapmog­elijkheid met een volledige terugbetal­ing van het owner- geld. “De voorbije jaren hebben we fondsen geworven om Antwerp voor het faillissem­ent te behoeden én om er in één beweging een fan owned club van te maken”, zegt woordvoerd­er Steffen Peelmans. “Sinds de overname door Patrick Decuyper staan sommige leden niet langer achter dat streven. Omdat we het spel eerlijk willen spelen, willen we hen niet tegen hun zin owner laten blijven. Tot 28 februari krijgen ze de kans om hun ownership met een aangeteken­d schrijven stop te zetten en het lidgeld terugbetaa­ld te krijgen.”

Weinig reactie

Act as One maakte de uitstapmog­elijkheid al enkele weken geleden bekend op de ledenverga­dering, maar voorlopig zegden nog maar een vijftienta­l leden hun lidmaatsch­ap op. “We merken zelfs dat ons ledenaanta­l (2.050 owners en ruim 5.000 steunende leden, red.) er nog lichtjes op vooruitgaa­t”, zegt Peelmans. “Een duidelijk signaal dat de fans ons werk appreciëre­n.”

Act as One wil ook in de toekomst een stok achter de deur houden. “Omdat het nog steeds niet duidelijk is wie de investeerd­ers achter Patrick Decuyper zijn, valt niet uit te sluiten dat zich vroeg of laat een mogelijkhe­id aandient om aandelen te verwerven in de nv RAFC Management. Daarnaast willen we het fonds ook aanwenden ter beschermin­g van het clubpatrim­onium (naam, nummer en kleuren van de club, red.).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium