Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog niet duidelijk wie baby Grace achterliet

- (dvd, sare)

Hoe kwam de ontvoerde baby Grace in Wijnegem terecht? Over die vraag buigt de politie zich nog steeds. In een woonwagenp­ark in Deurne – langs de Wommelgems­e Autolei – woont alvast een familie die gelinkt kan worden de twee broers die verdacht worden van de ontvoering van de baby en de moordpogin­g op de moeder. De politie onderzoekt die link.

Het woonwagenp­ark langs de Autolei, op het grondgebie­d van Deurne, doet aan als een vakan- tiepark. Alles is er goed onderhoude­n, en voor de deur van de – meestal netjes afgewerkte – bungalows staan luxueuze Duitse wagens geparkeerd. Dit is niet waar je aan denkt als je het woord woonwagenp­ark hoort.

Toch is het voor de politie bekend terrein. Volgens onze informatie wordt er wel vaker met auto’s gesjacherd en leiden diefstalle­n geregeld terug naar de bewoners van het park. “Er wordt een eigen set van normen en waarden gehanteerd”, klinkt het bij politiebro­nnen. “Zo wordt er nooit buiten de gemeenscha­p ge- trouwd. En als er een familie verhuist, is het naar een woonwagenp­ark elders in het land. Vandaar dat de families meestal wel op één of andere manier aan elkaar gelinkt kunnen worden.”

Zo ook met de familie W. – waarvan twee telgen in de gevangenis zitten voor de moordpogin­g op Presila Bogaert en de ontvoering van haar vijf maanden oude baby Grace, die maandagavo­nd werd teruggevon­den in Wijnegem. De gebroeders Jordy en Tony W. – respectiev­elijk de papa en de oom van de baby – zouden bevriend zijn met een familie uit het woonwagenp­ark in Deurne. Onder meer daarom werd daar al gezocht naar een auto die gefilmd werd nadat baby Grace voor een huis in Wijnegem was teruggevon­den, gezond en wel. Maar een concreet spoor naar wie de baby achterliet, heeft de politie niet.

In het park zelf hebben de meesten nog nooit van de gebroeders W. gehoord. “We hebben het verhaal over de ontvoering wel gevolgd via de media, maar verder zegt het ons niets”, zegt een van de bewoonster­s. “Velen hebben een verkeerd beeld van ons woonwagenp­ark. Het is hier aangenaam wonen.”

 ?? FOTO RR ?? Mama Presila Bogaert met haar dochtertje Grace.
FOTO RR Mama Presila Bogaert met haar dochtertje Grace.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium