Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Originele vacature is internethi­t

- (dbw)

Het Antwerpse reclamebur­eau De Vloer zoekt een medewerker die “alle dagen mompelt dat hij godverdomm­e alles doet”. De grappige vacature groeide in geen tijd uit tot een internethi­t.

Office manager, management assistant of Head of Godverdomm­e Alles. Je mag de titel op je kaartjes zelf kiezen. Maar je moet ze ook zelf bestellen. Want da’s weer typisch. Jij moet echt godverdomm­e alles doen bij De Vloer. Op die ma- nier begint een zoekertje voor de functie van office manager bij het reclamebur­eau De Vloer in Zurenborg. Verder in de vacature wordt duidelijk dat de nieuwe werknemer een flauwe mop moet kunnen tappen in het Engels en het Frans, dat hij of zij verjaardag­en moet kunnen onthouden, maar overuren dan weer het liefst van al vergeet.

Amper een dag na de publicatie werd de originele vacature al meer dan 1.300 keer geliket en 1.200 keer gedeeld. “Het is zeker geen bewuste marketings­trategie, maar we houden er wel van om onze vacatures een ludieke toets te geven”, lacht zaakvoerde­r Koen Van Deun. “Vorige maand deden we dat ook al voor een andere functie.”

Met resultaat, want in nog geen 24 uur kreeg De Vloer al 45 reacties binnen. “De meeste sollicitat­iebrieven zijn grappig en origineel opgesteld”, zegt Van Deun. “Logisch, want als je zelf nogal saai bent, zal je wellicht niet op

deze vacature ingaan. Op basis van de vlotheid en de toon van de mails zullen we een tiental kandidaten uitnodigen om langs te komen.”

Qmusic en Dag Allemaal

De vacature is echter ook in trek bij mensen die niet geïnteress­eerd zijn in de functie. “Zo is het mooi om te zien hoe heel wat mensen in een gelijkaard­ige functie in de Facebookpo­st worden getagd bij wijze van bedankje.”

Hoewel De Vloer nog maar een drietal jaar bezig is, wist het reclamebur­eau al enkele grote namen binnen te halen. Zo verzorgt het de marketing van radiozende­r Qmusic, tv-zender VTMKzoom en weekbladen als Dag Allemaal en

Story. “We hebben inderdaad al wat geluk gehad”, zegt Van Deun. “Of neen, eigenlijk zijn we gewoon heel sterk bezig

(lacht).”

 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO
Het personeel van reclamebur­eau De Vloer ‘aan het werk’.
FOTO PATRICK DE ROO Het personeel van reclamebur­eau De Vloer ‘aan het werk’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium