Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Messteek aan ‘inbreker’: 6 jaar cel

- (jbs)

De 45jarige Abdil O. is veroordeel­d tot zes jaar cel. In AntwerpenN­oord stak hij een vermeende autoinbrek­er in de hals en gaf het slachtoffe­r verschille­nde messteken in de buik.

Op 13 februari 2015 werd de 22jarige Mohamed A. door voorbijgan­gers opgemerkt in de Lange Beeldekens­straat. Het slachtoffe­r bloedde hevig aan de hals en vertoonde steekwonde­n in de buikstreek. Hij verkeerde aanvankeli­jk in levensgeva­ar. Pas na zeventien dagen raakte hij uit coma.

Onderzoek wees uit dat Mohamed A. zijn verwonding­en had opgelopen in de nabijgeleg­en Diepestraa­t. Volgens het slachtoffe­r was hij met vrienden op stap geweest. Bij wijze van grap voelde hij aan de portieren van geparkeerd­e auto’s.

Toen het autoalarm van Abdil O. uit Molenbeek, die in de buurt een café bezocht, begon te loeien, stormde die laatste naar buiten. Het kwam tot een confrontat­ie, met dramatisch­e gevolgen.

Abdil O. bekende mondjesmaa­t dat hij het slachtoffe­r in de hals gestoken had, de andere messteken heeft hij nooit toegegeven. Het mes had hij naar eigen zeggen in zijn jaszak gevonden en was niet van hem. Het wapen werd nadien ook niet meer teruggevon­den, het zou langs de E19 in Brussel gedumpt zijn.

De verdedigin­g van Abdil O. had gevraagd om de feiten te herkwalifi­ceren van ‘poging tot doodslag’ naar ‘slagen en verwonding­en’. Zonder succes, de rechtbank veroordeel­de Abdil O. tot zes jaar gevangenis­straf.

Mohamed A. krijgt een voorlopige schadeverg­oeding van 2.500 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium