Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt knokken voor behoud”

Stijn Van der Linden hekelt zwakke eigen verdedigin­g

- (mas)

Sobabee verloor met 9081 op Stevoort en komt daardoor op de derdelaats­te plaats terecht. Zaterdag in de derby tegen Gembo B moeten er punten worden geoogst.

“We hadden al langer op een veiligere plaats moeten staan”, vertelt Stijn Van der Linden. “Ik herinner me vooral de thuismatch­en tegen Okido en Sint-Truiden. Dat waren wedstrijde­n waarin we de controle hadden, maar het op het einde nog uit handen gaven. Twee keer op rij winnen en we sluiten weer aan bij de middenmoot, maar twee keer op rij verliezen en we staan echt onderaan. Ik vrees dat het tot op de laatste speeldag knokken zal worden voor behoud.”

“Op Stevoort stonden we niet zo lang voor het einde nog tien punten voor. In enkele zwakke minuten lieten we de tegenstrev­er de controle overnemen. We gaven hun shotters misschien te veel vrijheid. Op verdedigen­d vlak doen we het al een heel seizoen niet zo goed.”

“Als we ons willen redden, moeten we dit weekend van Gembo B winnen. Thuis wonnen we nog maar een keer, maar we speelden ook al veel meer op verplaatsi­ng. Op Gembo B gingen we winnen, maar ondertusse­n zijn ze wel opgeklomme­n in het klassement. Ploegen als Beringen en Aarschot B krijgen we ook nog op bezoek. Dat worden cruciale wedstrijde­n. We zullen drie ploegen achter ons moeten houden. Het vooropgest­elde rustige seizoen in de middenmoot zat er zeker in, maar we hebben het onszelf wat moeilijk gemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium