Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een lichtjes uit de hand gelopen hobby”

House- en technoconc­ept Klank viert tweejarig bestaan in Café d’Anvers

-

Twee jaar geleden zag Klank voor het eerst het avondlicht in club Piaf. Die laatste is ondertusse­n niet meer, maar Klank floreert en viert dat. Het grote verjaardag­sfeest zal doorgaan in de tempel van het Antwerpse nachtleven: Café d’Anvers. “Voor ons is dat toch een beetje symbolisch.”

Met zijn vijven zijn ze, de organisato­ren van Klank Music. Maar de vrienden kennen elkaar al veel langer dan hun house- en technoconc­ept. “We gingen heel vaak samen uit, zowel in binnen- als buitenland”, vertelt Tom Lauwers, die samen met Nick, Raf , Diet en Dimi Klank Music vormt. “Toen bestonden er in Antwerpen niet echt veel geweldige feestjes binnen dit genre. Daarvoor moest je naar Brussel of Gent. Het is in die tijd, zo’n vijf jaar geleden, dat we er zijn over beginnen denken om iets toe te voegen aan het Antwerpse nachtleven. Uiteindeli­jk zijn we pas twee jaar geleden met Klank naar buiten gekomen. Nu bestaan er best veel concepten in onze stad binnen deze scene.”

Maar Klank onderschei­dt zich. “In korte tijd hebben we best een groot publiek weten aan te spreken. Het is allemaal heel snel gegaan. Klank is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby aan het worden, maar dan op een positieve manier. Het gaat bij ons om de kwaliteit. We presentere­n niet per se grote of bekende namen, maar gaan specifiek op zoek naar uitzonderl­ijke artiesten en naar exclusieve namen die nog niet vaak in Antwerpen hebben gespeeld. Daar kruipt veel tijd in, maar we doen dat met heel veel plezier.”

Uitgelaten sfeer

Om hun tweejarig bestaan te vieren, palmen de Antwerpena­ren dé club van ’t stad in: Café d’Anvers. “We hebben er nooit eerder een editie georganise­erd, maar dat we ons verjaardag­sfeest hier kunnen laten plaatsvind­en, vinden we geweldig. Café d’Anvers is een instituut binnen het Antwerpse nachtleven. Toen we zestien waren, kwamen we hier ook al feesten. Het is fantastisc­h dat een club zo lang weet voort te bestaan in toch wel moeilijke tijden. Voor ons is het dus een mooie, symbolisch­e plek.”

Waar nog naar mag worden uitgekeken is headliner Martin Buttrich. “Zelf draai ik die avond na hem en dat vind ik enorm spannend”, zegt Lauwers alias Notoir. “Buttrich stond op onze bucketlist en is binnen de house- en technoscen­e een fenomeen. Het is geen klinkende naam, maar een zeer goede producer die al met tal van uiteenlope­nde artiesten heeft samengewer­kt onder wie Kelis, Moloko, Depeche Mode en Placebo. Hij werd zelfs ooit genomineer­d voor een Grammy.”

Muzikale skireis

Naast goede muziek en een uitstekend­e sfeer heeft Klank ook wat extraatjes in petto. “We geven altijd gratis shotjes en fruit weg en zorgen ook telkens voor bijzondere vi

suals. Daarnaast zullen we nog iets speciaals voorzien, maar dat houden we liever nog geheim.”

Wie nieuwsgier­ig is, moet vrijdag dus zeker afzakken naar Café d’Anvers. “En wie daar niet bij kan zijn, kan nog altijd meegaan op onze Antwerp Undergroun­d Sound on Snow. Dat is een muzikale skireis die we eind maart organisere­n met enkele andere Antwerpse technoen houseconce­pten. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaa­r, dus wie mee wil, moet snel zijn.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

2 Years Klank: vr 20/01 vanaf 23u in Café d’Anvers, Verversrui 15, Antwerpen. Inkom: 12 euro vvk, 15 euro kassa.

 ?? FOTO KEMIZZ ?? De techno en housefeest­jes van Klank Music hebben in korte tijd een groot publiek weten aan te spreken.
FOTO KEMIZZ De techno en housefeest­jes van Klank Music hebben in korte tijd een groot publiek weten aan te spreken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium