Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zusje Danieli il Divino geruisloos geopend

- (jvb)

Met een doorgedrev­en test door vijftig bevriende gasten en collega’s kreeg de equipe van DanieliZui­d dinsdagavo­nd haar vuurdoop. Gisterenmi­ddag ging het zusje van Danieli il Divino dan echt open.

Geen receptie met toeters en bellen voor het nieuwe restaurant Danieli-Zuid. Neen, de opvolger van restaurant Hippodroom op de Leopold de Waelplaats beleefde dinsdagavo­nd een doorgedrev­en test om te zien of iedereen klaarstond voor de opening van woensdagmi­ddag. “We hebben vijftig vrienden en collega’s uitgenodig­d om de nieuwe ploeg het vuur aan de schenen te leggen. Ze zijn met glans geslaagd in de test, zodat wij met gerust gemoed konden openen om klanten te ontvangen”, vertelt Wim Van der Borght, gedelegeer­d bestuurder van de Shrimp Tempuragro­ep, die ook onder meer Umami, Strantwerp­en en Velvet Lounge uitbaat.

“Hoofdchef Gerrit Geentjens heeft een paar nieuwe krachten gezocht, hen gemengd onder het bestaand personeel van Danieli il Divino en de groepen vervolgens herverdeel­d, zodat we zowel in Park Den Brandt als op het Zuid de nodige kennis in huis hebben. Daardoor zijn we zeker dat we dag na dag hetzelfde stabiele product afleveren.”

Elke dag geopend

‘Dag na dag’ wil op het Zuid ook letterlijk zeggen: élke dag. “We zijn inderdaad het enige restaurant op het Zuid dat zeven dagen op zeven open is. Alleen de zaterdagmi­ddag laten we aan ons voorbijgaa­n”, aldus Van der Borght. “Zaterdagmi­ddag is traditione­el een slecht horecamome­nt.”

En hoe zit het met het eten in het nieuwe mediterraa­nse restaurant? “De kaart ziet er bijna hetzelfde uit als die van Danieli il Divino: een brede Italiaanse basis met mediterran­e invloeden. Maar omdat Danieli-Zuid iets kleiner is en vooral een kleinere keuken heeft, hebben we de kaart niet compleet overgenome­n. Voor het overige zal je er wel dezelfde Scaloppina alla Milanese (kalfslapje­s op Milanese wijze, red.) of Gambe

roni alla griglia ( gegrilde reuzen

gamba’s, red.) kunnen eten.”

www.danielizui­d. be, Leopold de Waelplaats 10, elke dag geopend.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Wim Van der Borght in Park Den Brandt.
FOTO JAN VAN DER PERRE Wim Van der Borght in Park Den Brandt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium